Coreea îşi echipează soldaţii ca în jocurile FPS

20.11.2008
Coreea îşi echipează soldaţii ca în jocurile FPS

Coreea de Sud are motive să se înarmeze, fiind învecinată la nord cu o ţară comunistă, însă parcă nu ne aşteptam să ne uimească cu echipamentul viitorilor ei soldaţi. Imaginea de mai jos reprezintă o trecere în revistă a caracteristicilor dorite pentru fiecare element al echipamentului, o parte din ele fiind uşor de implementat la ora actuală, iar celelalte fiind de dorit într-un viitor apropiat. Nu putem să nu remarcăm similaritatea costumului combatantului coreean cu cel al soldaţilor din seria de FPS-uri Halo.

Viitorul echipament al soldatilor sud-coreeni

Soldaţii sud-coreeni vor fi dotaţi cu o cască de protecţie antiglonţ ce poate afişa informaţii, dispune de o cameră video şi acceptă comenzi vocale. În rucsac se găseşte un sistem de control ce poate fi comparat cu computerul de bord al maşinilor şi care trebuie neapărat să includă un modul GPS. De asemenea, el transmite semnale în vecinătate şi poate indentifica inamicii sau aliaţii pe o anumită rază.

Nu cu mult timp în urmă vă vorbeam despre tancurile cu laser care ar putea intra în curând în producţie. Iată că superiorii coreeni au luat în calcul un conflict cu arme laser şi vor să creeze o uniformă care să protejeze soldatul împotriva lor. Nu ştim cum vor reuşi, dar o idee ar fi să folosească materiale rezistente la temperaturi mari şi care reflectă lumina. Printre facilităţile mai puţin SF de care va dispune uniforma se numără un sistem de răcire sau încălzire a corpului.

Pusca automata XK11

Înaintea echipamentului menţionat, în dotarea soldaţilor sud-coreeni va intra noua armă automată de asalt cu două ţevi XK11. Ea a fost creată după conceptul OICW şi este similară într-o oarecare măsură cu XM25, carabina inteligentă pe care am prezentat-o cu ceva timp în urmă. Pe lângă muniţia NATO 5,56×45 mm, XK11 poate lansa grenade de 20 mm cu detonare controlată, la distanţa dorită de soldat. Luneta este dotată cu un sistem de ochire ce măsoară distanaţa până la ţintă şi programează una din cele şase grenade să explodeze în acel punct. Clipul video de mai jos vă prezintă arma în acţiune, ea urmând să intre în dotarea armatei din anul 2010.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News