Corning Project Phire: avantajele Gorilla Glass, dar cu o rezistenţă la zgârieturi apropiată de safir

Corning Project Phire: avantajele Gorilla Glass, dar cu o rezistenţă la zgârieturi apropiată de safir

Gorilla Glass nu este singurul material rezistent folosit pentru protecţia ecranelor telefoanelor, Sony apelând de pildă la soluţiile similare oferite de Asahi sau Schott, însă este cel mai celebru deoarece producătorul Corning a ştiut să promoveze mai bine proprietăţile acestuia şi să-şi aleagă mai bine partenerii. Pentru a-şi păstra renumele şi contractele, compania Corning este nevoită să dezvolte însă noi soluţii avansate, iar cel mai recent produs anunţat se laudă că va fi aproape la fel de rezistent la zgârieturi ca safirul.

Folosit cu succes de către producătorii de ceasuri sau echipamente optice avansate, safirul a intrat în forţă în atenţia cumpărătorilor de telefoane mobile atunci când s-a zvonit că ecranul terminalului iPhone 6 va folosi un strat protector fabricat din acest material. După cum am aflat ulterior, parteneriatul cu GT Technologies nu a decurs aşa cum trebuie, însă alţi producători precum Huawei sau Kyocera au avut mai mult succes. Simţind ameninţarea, Corning a lansat în toamna anului trecut versiunea actualizată Gorilla Glass 4, care oferă o rezistenţă la şocuri de două ori mai mare decât versiunea anterioară, iar acum intenţionează să pluseze cu un material nou şi mai bun: Project Phire.

Extrem de rezistent la zgârieturi, safirul este depăşit la acest capitol doar de către diamant şi de carbura de siliciu, însă este totodată mai dificil de prelucrat, mai greu şi mai puţin rezistent la şocuri sau torsiune decât un strat protector din alumino-silicaţi precum Gorilla Glass. Materialul pe care Corning îl va lansa în cursul acestui va îmbina însă tehnologia cunoscuta a companiei cu un tratament special necunoscut încă şi promite să îmbine atuurile celor două soluţii rivale din acest moment.

Conform Corning, Project Phire va avea o rezistenţă la zgârieturi care se va apropia de cea a safirului, fără a reuşi însă să-l egaleze, dar va fi totodată rezistent la şocuri şi torsiune la fel ca actualul produs Gorilla Glass 4. Compania nu a dezvăluit ce materiale noi va folosi, însă afirmă că viitorul material va îmbina astfel două caracteristici atractive pe care nici un material nu le-a oferit în acelaşi timp: rezistenţă la zgârieturi şi rezistenţă la şocuri.

Deoarece materialul va fi disponibil în cursul acestui an, detaliile probabil că nu vor mai întârzia prea mult.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News