Cortul pentru lucrul de acasă a fost lansat

14.04.2020

O companie din Japonia a lansat 200 Tent001, un cort pentru cei care lucrează de acasă și doresc să se izoleze de elementele care le-ar putea distrage atenția de la muncă. Produsul a fost dezvoltat în condițiile în care sute de milioane de oameni din întreaga lume nu mai maerg în aceste zile la locul de muncă, din cauza pandemiei COVID-19.

Cortul cu nume ciudat este portabil și dispune de popria geantă în care poate fi transportat, potrivit Bored Panda. În interior, dispozitivul oferă la fel de mult spațiu ca un cubicul dintr-un spațiu aglomerat de birouri.

Cortul, negru, este potrivit pentru cei care trebuie să se retragă undeva în timpul videoconferințelor, fără teama că vor fi deranjați de membri ai familiei sau animale de companie. Totuși, invenția nu rezolvă problema zgomotului de fundal. Producătorul promovează produsul și în rândurile gamerilor.

Pentru ca utilizatorii să nu sufere de claustrofobie, 200 Tent001 a fost prevăzut cu o fereastră. În interior este și un cârlig, de care poate fi agățată o sursă de lumină artificială sau orice alt obiect. Sunt disponibile și diverse buzunare în care pot fi puse sticle cu lichide.

Prețul cortului este de aproximativ 68 de euro.

Cortul poate fi livrat și în alte țări, dar mulți internauți au glumit că, cel mai probabil, se va termina carantina înainte ca produsul să ajungă la clienții internaționali.

Japonia nu este străină de astfel de invenții, unele chiar bizare. În statul asiatic, recunoscut pentru igiena exemplară a locuitorilor, a fost fost inventată masca igienică pentru headset-uri VR. Astfel, înainte de a folosi o pereche de ochelari pentru realitate virtuală, un utilizator poate folosi o mască igienică specială de unică folosinţă.

Toată în Țara Soarelui Răsare a fost inventat și ventilatorul pentru subraţ. Dispozitivul, numit Waki no Shita Kura, a fost conceput de producătorul de gadgeturi Thanko. Ventilatorul se ataşează la mâneca scurtă a unei cămăşi sau a unui tricou cu ajutorul unui clip. Thanko mai are în portofoliu și o mască de ochi pentru somn cu alarmă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult