Crimă “pasională” produsă din cauza unui status pe Facebook

26.01.2009
Crimă “pasională” produsă din cauza unui status pe Facebook

Dovada că trăim într-o lume care a luat-o razna nu vine (cel puţin astăzi) de pe ale noastre mioritice plaiuri, deşi de-a lungul vremurilor s-au petrecut nenumărate crime bizare, despre care am aflat fie din cărţi fie din mass-media. Un caz şocant a avut loc în UK, acolo unde un bărbat de 41 de ani (Edward Richardson) şi-a ucis soţia mai tânără cu 15 ani din cauză că aceasta şi-a schimbat status-ul pe Facebook de la “Married” la “Single”.

Înfuriat şi de faptul că nevasta nu-i răspunde la telefon pentru a da explicaţii, Richardson s-a dus în casa părinţilor femeii, acolo unde a găsit-o şi înjunghiat-o cu un cuţit, după care a încercat să se sinucidă. Nu a reuşit, dar în schimb a fost condamnat la minimum 17 ani de puşcărie. Cam puţin, dacă ţinem cont că un alt individ care a comis o crimă identică a primit condamnare pe viaţă.

Seria crimelor de acest gen nu se opreşte aici. În 2008, tot un britanic şi-a ucis soţia după ce femeia a anunţat pe Facebook că se desparte de el.

Concluzia este următoarea: mesajele expuse în cadrul programelor de socializare au un impact mult mai puternic decât cele exprimate faţă în faţă şi amplifică instinctele criminale ale persoanelor cu ADN de ucigaş. Din nefericire, astfel de indivizi sunt greu de depistat chiar şi în urma unor examene amănunţite. Soluţia? Nu mai publicaţi pe Internet informaţii despre viaţa personală.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News