Cu Melitta bem cafeaua de dimineata à la Bill Gates

21.11.2006
Cu Melitta bem cafeaua de dimineata à la Bill Gates
Bună dimineaţa

Ritualul

În fiecare dimineaţă acelaşi ritual, zi după zi, lună după lună, ne trezim mergem cu ochii încă lipiţi de somn şi dăm drumu la filtrul de cafea. În fiecare dimineaţă totul rămâne la fel, ba chiar uneori mai uităm să punem cafeau sau zahărul, asta nu ar fi o mare problemă, doar că necesită timp să punem iar apa, cafeaua şi tot aşa.

Dar bineînţeles nu se termină aici, după prima gură de cafea simţurile încep şi ele să se trezească şi, normal, dăm drumul repede la un radio sau televizor să căutăm o prognoză meteo, doar trebuie să ştim dacă luăm umbrela sau pălăria de soare.

Ce mai ştiu filtrele de cafea?

Acum fără glumă, cei de la Melitta au venit cu o găselniţă măcar interesantă. Un filtru de cafea care se conectează la Internet. Bineînţeles nu ne oferă posibilitatea de a naviga pe net, nu că la ora la care vedem pentru prima dată în zi filtrul de cafea am putea sa ne verificăm mailul, ci pur şi simplu ne arată vremea. Filtrul de cafea este dotat cu un ecran LCD pe care ne afişează prognoza meteo pentru ziua în curs. Acest lucru este posibil tot datorită corporaţiei Microsoft.

Mai exact se bazează pe technologia “Smart Personal Objects Technology (SPOT), în traducere liberă "dispozitive inteligente", dar avem totuşi nevoie şi de o conexiune clasică la Internet sau macar de acces la aceasta, pentru a putea cofigura regiunea în care ne aflăm, nu de alta dar setarea din fabrică s-ar putea să nu corespundă cu regiunea în care locuim.

Conexiunea între filtru şi serverul MSN Direct este realizată prin intermediul undelor radio, asta cam scoate din planul de marketing al companiei Melitta piaţa românească, dar niciodată nu ştim ce ne rezervă viitorul.

Oricum Melitta ME1MSB este un filru de cafea bun, acesta poate să pregătească 10 ceşti de cafea şi ca orice filtru care se respectă poate să fie programat când să facă cafeaua şi cât să o ţină caldă, nu de alta dar la aproape 200$ este destul de scump. Nu e mai puţin adevărat că nu prea există filtre de cafea conectabile la Internet fie doar pentru a ne spune vremea.

Chiar ne trebuie aşa ceva?

Dacă chiar am dori să achiziţionăm un astfel de filtru ar trebui să vedem în primul rând dacă poate să indice starea vremii şi în România sau dacă această funcţie va fi disponibilă abia peste câţiva ani. Oricum nu trebuie să uităm faptul că funcţia de bază a acestuia este de a face cafea, funcţie care garantez că o poate duce la bun sfârşit şi pe ţinuturi mioritice.

Personal consider că un filtru de cafea ar trebui să facă cafea, nu pot spune că nu ar fi interesant un filtru de cafea legat la Internet, dar faptul că românul este inventiv este sigur şi probabil va încerca să tragă un cablu în bucătarie să conecteze filtrul la MSN. Trebuie să recunosc că acest gând este foarte amuzant.

La ce să ne aşteptăm pe viitor

Într-adevăr ar fi foarte interesant să poţi intra pe Internet şi să vezi dacă mai e cafea sau pur şi simplu să dai drumu la filtru şi să fii sigur că atunci când ajungi acasă te aşteptă o cafea caldă. Cu siguranţă nu ar fi rau. De altfel ţinând cont de progresele tehnologice din ultima perioadă nu ar fi surprinzător să poţi să afli de la diversele electrocasnice că se pot conecta la Internet şi ne vor comunica ce mai lipseşte prin casă. Cum ar fi să primesti e-mailuri de la propriul frigider care te anunţă că termenul de valabilitate al laptelui a expirat sau feliile de pizza au stat cam mult neatinse şi că ar trebui să le acordăm puţină atenţie. Şi trebuie să recunoaşteţi că o casă care ar raporta totul via Internet ar fi macar interesantă.

Oricum dacă suntem răi am putea spune că odată cu apariţia a tot mai multe dispozitive ce se conectează la Internet şi posibilitatea de a ne infecta cu noi viruşi este mai mare, şi nimeni nu cred că ar vrea să aibă filtrul de cafea virusat!

Urmărește Go4IT.ro pe Google News