Cum arată şi funcţionează primul simulator în care poţi zbura ca o pasăre pe cer

08.12.2015
Cum arată şi funcţionează primul simulator în care poţi zbura ca o pasăre pe cer

Creat de inventatorul suedez Max Rheiner, Birdly VR este un simulator de zbor cu totul special, capabil să redea senzaţia de zbor neasistat, utilizatorul având impresia că este o pasăre în înaltul cerului, sau un erou din benzile desenate.

Cum arată şi funcţionează primul simulator în care poţi zbura ca o pasăre pe cer

Completând imaginile stereoscopice redate printr-o cască VR, sistemul compus dintr-o platformă mobilă pe care utilizatorul stă întins cu mâinile sprijinite pe două braţe articulate are rolul de a simula impresia de mişcare. În plus, braţele prevăzute cu sistem force-feedback se comportă asemenea unor aripi, simulând turbulenţe şi rezistenţa aerului prin care ne deplasăm. Efectul este completat cu ajutorul unui ventilator a cărui putere este ajustată dinamic, în funcţie de acţiunea  desfăşurată în cadrul simulării.

Folosind tehnologii de ultimă generaţie, casca VR redă imagini 3D la rezoluţie înaltă, utilizatorii putând zbura deasupra unor mari aglomerări urbane ca San Francisco şi New York, dar şi dunele de nisip al unui deşert African.

Promovat ca o invenţie ce permite utilizatorilor să-şi recreeze visul de zbor într-un mod credibil şi complet lipsit de riscuri, sistemul Birdly VR este pregătit şi într-o variantă comercială, oferită la un preţ rămas deocamdată neprecizat.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult