Cum să controlezi Windows 8 prin gesturi touch, fără să atingi ecranul

14.11.2012
Cum să controlezi Windows 8 prin gesturi touch, fără să atingi ecranul

O companie norvegiană a pus la punct o tehnologie care permite navigarea interfeţei Windows 8 pentru ecrane touch fără să atingem suprafaţa ecranului sau apela la alte mijloace ajutătoare, cum ar fi touchpad-ul şi comenzi aplicate din tastatură.

Cum să controlezi Windows 8 prin gesturi touch, fără să atingi ecranul

Sistemul dezvoltat de Elliptic Labs funcţionează într-un mod asemănător accesoriului Xbox Kinect, numai că în locul perechii de camere video avem un generator de ultrasunete şi set de microfoane, capabil să interpreteze mişcările utilizatorului chiar şi în întuneric total. Potrivit companiei, sistemul are un câmp de vizibilitate mai larg, timpi de reacţie mai mici şi precizie superioară la interpretarea comenzilor decât soluţia echivalentă creată de Microsoft.

Aparent, sistemul Windows 8 este doar platforma de lansare pentru acest sistem, producătorul Elliptic Labs având planuri pentru includerea tehnologiilor sale şi pe alte dispozitive în afară de laptop-uri şi PC-uri cu ecran touch, cum ar fi tablete şi telefoane inteligente.

Dacă totul decurge conform planurilor, în curând am putea avea o alternativă viabilă la interfaţa touch, ce nu presupune includerea unei tastaturi fizice voluminoase şi nici murdărirea ecranului cu nenumărate urme de amprente şi transpiraţie. Dată fiind simplitatea designului, costurile legate de includerea unui emitor de ultrasunete şi microfoane suplimentare ar trebui să fie minime, la fel şi spaţiul ocupat în carcasa unul telefon compact. Rămâne de văzut cât de receptivi se vor arăta producătorii hardware la noua de invenţie şi dacă produsul finit reuşeşte să se ridice la nivelul ilustrat în filmuleţul de prezentare.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult
Recomandare video