Cum să-ţi cumperi faţa cu 300 $!

14.11.2008
Cum să-ţi cumperi faţa cu 300 $!

Masca faciala 3D, pentru 300 $Am vrea să credem că serviciul ThatsMyFace.com nu se adresează în primul rând narcisiştilor, ci poate fi încadrat la capitolul lucruri interesante, dar mai mult sau mai puţin inutile. El oferă posibilitatea utilizatorilor să-şi creeze gratuit profilul tridimensional al feţei prin încărcarea pe site a două fotografii, una din faţă şi alta din profil. Cei care sunt mulţumiţi de rezultat pot comanda apoi o mască 3D a feţei sau chiar un mulaj complet al capului. Partea interesantă este că ambele se pot comanda în mărime naturală.

Tehnologia care stă în spatele acestui serviciu nu este nouă, însă nu este în mod normal accesibilă utilizatorului obişnuit. Crearea profilului tridimensional al feţei cu ajutorul pozelor este posibilă, însă cu ajutorul unor programe speciale. Realizarea măştii şi a mulajului se face cu ajutorul imprimantelor 3D, maşinării scumpe şi sofisticate, care doar de curând au ajuns pe piaţă şi la preţuri destul de prohibitive.

Preţurile practicate de cei de la ThatsMyFace.com nu sunt chiar mici. Ele încep de la 50 $ pentru o mască de 2 cm şi ajung la 300 $ pentru cea la scară 1:1 de aproximativ 20 cm lungime. Dacă aceasta nu vi se pare de-ajuns, o versiune de peste 30 cm lugime poate fi comandată contra sumei de 1.000 $. Busturile sunt mai scumpe, aşa cum ne aşteptam. Nu ştim însă câţi îşi iubesc imaginea capului atât de mult încât să dea 2.000 $ pe o replică în mărime naturală. Mulajele sunt realizate din plastic foarte rezistent şi la o rezoluţie a culorilor de 24 de biţi. Pentru cei care nu stau prea bine cu balanţa contului, ThatsMyFace.com permite imprimarea feţei şi într-un cub de sticlă. Vă tentează?

Un bust in marime naturala costa 2.000 $

Alternativa ieftina - cubul de sticla

Urmărește Go4IT.ro pe Google News