DJI anunţă drona Phantom 4 Pro v2.0, care promite zgomot mult mai mic în operare

10.05.2018
DJI anunţă drona Phantom 4 Pro v2.0, care promite zgomot mult mai mic în operare

DJI s-a concentrat mai mult pe dezvoltarea de drone de dimensiuni mici în ultimii doi ani, aducând pe piaţă modelele Mavic Pro, Mavic Air şi Spark, orientate către utilizatori care au nevoie de un dispozitiv mai portabil şi nu extrem de performant. Între timp, Phantom 4 Pro a rămas neschimbat pe piaţa de drone pentru entuziaşti. În loc să lanseze generaţia Phantom 5, DJI consideră că Phantom 4 Pro este în continuare un model competitiv în gama sa de preţ, însă a ales să lanseze o revizie îmbunătăţită a acestei drone sub forma modelului Phantom 4 Pro v2.0.

Phantom 4 Pro v2.0 este în termeni de design şi funcţionalitate generală identică cu drona lansată în urmă cu mai bine de doi ani. Aceasta oferă aceeaşi cameră echipată cu senzor de 20 de megapixeli capabilă să filmeze material 4K la 60 de cadre pe secundă şi aceeaşi autonomie de 30 de minute la o singură încărcare.

Diferenţele constau în implementarea unor noi motoare şi elice, care reduc zgomotul produs de dronă cu până la 60% faţă de modelul iniţial şi de integrarea tehnologiei OcuSync. Aceasta din urmă oferă posibilitatea de a transmite material video la calitate înaltă prin intermediul antenelor wireless, fără întârzieri. Iniţial, această tehnologie a fost dezvoltată pentru dronele de viteză înaltă, iar acum vin şi pe drone realizate în special pentru filmare.

Odată cu DJI Phantom 4 Pro v2.0 apare şi o nouă telecomandă, care integrează un display de 5,5”. Astfel, nu va mai fi necesară utilizarea unui smartphone în utilizare. Drona porneşte de la un preţ de 1.500 de dolari, în timp ce varianta „Plus” vine la pachet şi cu noua telecomandă, la un preţ de 1.800 de dolari.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult