Drona-pescar care poate filma la calitate 4K sub apă

05.01.2017
Drona-pescar care poate filma la calitate 4K sub apă

La ediţia din acest an a CES dronele au fost unul dintre punctele de atracţie. Însă din mulţimea de modele prezentate sunt câteva care ies în evidenţă. Un exemplu este PowerRay, un robot subacvatic care poate pescui şi filma la calitate 4K. Iar asta nu e totul. Drona poate dispune şi de sonar cu ajutorul căruia pescarii pot vedea unde se află peştii. Această este însă o componentă separată care se adaugă la robot.

Drona subacvatică poate prelua momeala din cârligul undiţei şi o duce acolo unde se află peştii. După ce peştele se agaţă, firul se detaşează de dronă, iar pescarul îl scoate din apă cu undiţa.

Camera de la board poate transmite un stream video la calitate 1.080p pe smartphone, prin intermediul aplicaţiei dedicate. Camera este capabilă să filmeze la calitate maximă 4K.

Precomenzile pentru dronă vor începe în luna februarie, dar preţul nu a fost încă anunţat.

Robotul, care poate fi folosit în orice tip de apă (sărată, dulce, foarte rece) la o adâncime maximă de 30 de metri, este dezvoltat de compania PowerVision Robot Corporation.

În versiunea de bază, robotul cântăreşte 3,5 kilograme. Cu toate add-on-urile instalate greutatea maximă ajunge la 5,5 kilograme. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult