Ecranul cu force-feedback, ”ultimul răcnet” pentru tablete

26.03.2012
Ecranul cu force-feedback, ”ultimul răcnet” pentru tablete

Dacă în urmă cu ceva timp aflam despre o companie numită Senseg şi ecranul cu tehnologie electrostatică ce permite simularea la atingere a diverse texturi şi suprafeţe, acum avem şi o alternativă mai ieftină pentru acesta.

NEC a inventat un nou ecran touch cu răspuns senzorial

NEC şi Institutul de Tehnologie din Tokio au găsit o alternativă mai simplă la soluţia propusă de Senseg: folosirea unui ecran mobil, ancorat de cele patru laturi folosind un sistem de fire.

Principiul de funcţionare este cât se poate de simplu. Practic, ori de câte ori interacţionăm cu un element care ar trebui să exercite o anumită forţă, ecranul, sau mai degrabă suprafaţa acestuia este mişcată în direcţia potrivită.

Luaţi spre exemplu jocul Angry Birds. Cu un astfel de ecran, atunci când întindem cu degetul praştia din care lansăm pasărea-proiectil, suprafaţa touch se va mişca puţin către stânga, efortul depus pentru deplasarea acesteia crescând pe măsură ce întindem praştia virtuală. Odată eliberat, ecranul va reveni în poziţia iniţială, iar impactul proiectilului cu fortăreaţa va fi tradus prin scuturarea rapidă a suprafeţei acestuia, simulând şocul impactului.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult