Energie verde: „Gardurile” care includ turbine eoliene pot fi în curând realitate (VIDEO)

30.12.2021
Energie verde: „Gardurile” care includ turbine eoliene pot fi în curând realitate (VIDEO)

Un designer din New York, Joe Doucet, a dezvoltat „garduri” care includ turbine eoliene. Acestea au fost gândite pentru casele din America, care nu au de obicei garduri de jur împrejur, ci doar în anumite zone – la terase sau bucătăriile exterioare / zonele de grătar – pentru intimitate.

Sistemele dezvoltate de Doucet includ până la 25 de mici turbine eoliene, care sunt conectate la un generator de 400 W, capabil să ofere o putere maximă de 10 kW. Energia poate fi introdusă direct în sistemul locuinței sau stocată într-o baterie de capacitate mare.

O locuință din SUA are un consum mediu zilnic de 30 kWh. „Gardurile” lui Doucet au potențialul de a furniza, în timpul unei zile, peste două treimi (24 kWh) din necesar. Asta dacă bate vântul permanent. O estimare mai conservatoare este de 8 kWh pe zi. Chiar și așa, cheltuielile cu electricitatea scad.

VIDEO: Mini-turbina eoliană oferă energie în locuri fără electricitate

Gardurile fac puțin zgomot și pot fi folosite în gospodăriile cu copii, deoarece elicele ușoare pot fi oprite cu mâna fără a exista riscul de rănire, potrivit designerului.

Spre deosebire de alte turbine eoliene, acest ansamblu nu trebuie montat la înălțime, ci poate fi instalat direct pe sol, având și rol de gard.

Deocamdată sistemele sunt prototipuri. Doucet caută în acest moment un partener cu care să le producă în serie. Inventatorul spune că vrea ca prețurile să fie „foarte accesibile”.

Sursa: New Atlas

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult