Eugene Shoemaker, singurul om ale cărui rămăşiţe au ajuns pe Lună

 Eugene Shoemaker, singurul om ale cărui rămăşiţe au ajuns pe Lună
Sonda spaţială Lunar Prospector, lansată în 1998, a avut, pe lângă misiunea ştiinţifică propriuzisă şi una secundară. Ea a transportat la suprafaţa satelitului natural al Pământului o parte din rămăşiţele lui Eugene Shoemaker, unul dintre descoperitorii cometei Shoemaker-Levy 9. Astfel, Shoemaker, un astrofizician şi geolog legendar, este singura persoană ale cărei rămăşiţe au fost „îngropate” pe Lună. Cenuşa lui a fost ataşată la sondă într-o capsulă din policarbonat. 
 
Misiunea, care a costat 62,8 milioane de dolari, a durat 570 de zile. 
 
„Vânătorul de comete” Shoemaker a murit într-un accident rutier petrecut în 1997 în Australia. Cu puţin timp înainte să moară el a declarat că cel mai mare regret al lui a fost acela că nu a reuşit să ajungă pe Lună. NASA i-a îndeplinit într-o oarecare măsură dorinţa, ducând o parte din el pe satelit. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video