Există o probabilitate mult mai mare să fii ucis decât ca o dronă să se ciocnească cu avionul în care te afli

17.03.2016
Există o probabilitate mult mai mare să fii ucis decât ca o dronă să se ciocnească cu avionul în care te afli

Deşi autorităţile aeronautice din mai multe ţări au atras atenţia în legătură cu pericolul reprezentat de drone, statisticile arată că situaţia nu este nici pe departe atât de îngrijorătoare.

Un studiu recent, realizat de Universitatea George Mason, arată că, din 767 de incidente raportate pe teritoriul SUA în care au fost implicate drone şi avioane, doar 27 au fost legitime.

Citeşte şi: Tunul anti-dronă este acum disponibil. Poţi captura sau distruge aparatul de zbor [VIDEO]

Potrivit studiului, probabilitatea ca o pasăre să provoace avarii unui avion este mult mai mare decât cea ca o dronă să facă acest lucru.

Datele colectate de autorii cercetării arată că 80% din cazurile în care aeronavele au suferit avarii în aer au fost provocate de păsări mari, precum gâştele sălbatice.

Din calculele făcute de cercetători a rezultat că la fiecare 100.000 de ore petrecute în aer de dronele cu o greutate mai mică de 2 Kg sunt 0,00000612 accidente care provoacă avarii unui avion. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult