Filmul „The Angry Birds Movie”, inspirat de jocul The Angry Birds, va fi lansat în cinematografele din România pe 13 mai

20.04.2016
Filmul „The Angry Birds Movie”, inspirat de jocul The Angry Birds, va fi lansat în cinematografele din România pe 13 mai
Animaţia „The Angry Birds Movie”, inspirată din jocul cu „păsările furioase”, va fi lansată în cinematografele din România pe 13 mai, cu o săptămână înainte de premiera din SUA, în format 3D, atât în variantă subtitrată, cât şi dublată, transmite Mediafax.
 
În comedia animată 3D, „The Angry Birds Movie”, spectatorii vor afla în sfârşit de ce sunt furioase păsările, informează InterComFilm.
 
Acţiunea filmului are loc pe o insulă unde trăiesc numai păsări fericite, care nu ştiu să zboare – cel puţin majoritatea lor.
 
În acest paradis, Red (vocea actorului Jason Sudeikis, cunoscut din „We’re the Millers”, „Horrible Bosses”), o pasăre cam nervoasă, speedy Chuck (Josh Gad în primul său rol dintr-un film animat, după „Frozen”), şi volatilul Bomb (Danny McBride, „This is the End”, „Eastbound and Down”) au fost întotdeauna nişte „outsideri”. Dar atunci când insula e invadată de nişte porcuşori verzi misterioşi, aceşti trei ciudaţi sunt singurii care pot să-şi dea seama de intenţiile ascunse ale invadatorilor.
 
În decembrie 2009, când oamenii din toată lumea au descărcat un joc pe telefoanele lor mobile, n-au ştiut că aceasta va declanşa un adevărat fenomen.
 
Considerat cel mai de succes joc al tuturor timpurilor, „Angry Birds” şi diferitele lui ediţii, a fost descărcat de peste trei miliarde de ori. Iar acum ajunge acum pe marele ecran şi spectatorii vor afla în sfârşit cum şi-au dobândit păsările numele de „Angry Birds”.
 
Realizatorii filmului au dezvoltat ideile de bază ale jocului. „Întrebarea pe care o pune Rovio Animation tot timpul este de ce sunt păsările aşa de furioase?”, a spus John Cohen, unul dintre producători.
 
„Filmul prezintă povestea care a stat la baza conflictului dintre păsările ne-zburătoare şi purceluşii verzi. A fost o oportunitate incredibilă de a crea mitologia universului de care aparţin păsările furioase. Miliarde de oameni au dezvoltat o relaţie personală cu jocul video, dar nu se cunoştea povestea care dusese la războiul dintre păsări şi porcuşori. De aceea, terenul nostru de joacă era complet liber, ca şi cum am fi pornit-o de la zero, cu o idee originală. De aceea, am menţinut elementele pe care fanii jocului le cunoşteau şi le îndrăgeau – păsările furioase care nu pot zbura, dar au puteri speciale, porcuşorii verzi care le fură ouăle cu un fel de praştie – dar dincolo de aceste elemente, noi am reuşit să creăm o poveste originală”, a mai declarat Cohen.
 
„Oamenii presupun că ştiu ce va conţine filmul pentru că ştiu jocul”, a spus Clay Kaytis, unul dintre regizorii filmului, adăugând: „dar adevărul e că noi am creat ceva ce-i va surprinde pe oameni când vor vedea filmul”.
 
 
Animaţia beneficiază de vocile unor staruri, printre care se numără Sean Penn („Milk”, „Mystic River”), Bill Hader („Trainwreck”, „Inside Out”), Maya Rudolph („Bridesmaids”, „Sisters”), Peter Dinklage („Game of Thrones”), Kate McKinnon („Saturday Night Live”, „Ghostbusters”), Keegan-Michael Key („Key & Peele”), Tony Hale („Veep”, „Arrested Development”), Tituss Burgess („UnbreakableKimmy Schmidt”), Ike Barinholtz („Neighbors”, „Sisters”), Hannibal Buress („Daddy’s Home”, „Broad City”), Jillian Bell („22 Jump Street”), Danielle Brooks („Orange is the New Black”), interpretul de muzică latino Romeo Santos, starurile de pe YouTube Smosh (Ian Hecox şi Anthony Padilla) şi superstarul de muzică country Blake Shelton, care a scris şi a interpretat cântecul original „Friends”.
 
Filmul prezintă şi alte piese muzicale originale, cum ar fi cele compuse de Demi Lovato, Charli XCX, Matoma sau Steve Aoki.
 
Producţia Columbia Pictures/ Rovio Animation, „The Angry Birds Movie”, este regizată de Fergal Reilly şi Clay Kaytis. Producătorii filmului sunt John Cohen şi Catherine Winder, iar producătorii executivi sunt Mikael Hed şi David Maisel. Scenariul e semnat de Jon Vitti, iar muzica de Heitor Pereira. Animaţia e realizată de Sony Pictures Imageworks.
 
În comedia animată 3D, „The Angry Birds Movie”, publicul va afla motivul pentru care sunt atât de furioase păsările, promite InterComFilm, care a anunţat că din 13 mai animaţia poate fi vizionată pe marile ecrane din România, înainte de premiera americană (care va avea loc şapte zile mai târziu, pe 20 mai).
 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult