FlameStower, un încărcător pentru telefonul mobil care are nevoie doar de puţină apă şi foc

FlameStower, un încărcător pentru telefonul mobil care are nevoie doar de puţină apă şi foc

Ideea de a găsi o cale alternativă pentru încărcarea unui telefon mobil sau a unui alt gadget cu consum energetic redus nu este nouă, Sagem şi Nokia experimentând cu încărcătoare solare pentru telefoanele mobile iar ultimii chiar vorbind despre o cale de valorificare a energiei fulgerelor. FlameStower este un proiect mai puţin ambiţios, dar care fructifică o sursă de energie la îndemâna oricui: focul.

Demarat ca un proiect Kickstarter acum două săptămâni, creatorii FlameStower au reuşit să convingă deja suficient de mulţi cumpărători pentru a-şi atinge pragul iniţial de finanţare. Folosind efectul Seebeck, care se manifestă prin conversia diferenţelor de temperatură în energie electrică, FlameStower este un încărcător electric de mici dimensiuni care are nevoie doar de puţină apă şi o sursă de căldură puternică precum focul pentru a putea încărca un telefon mobil. Sistemul functionează pe baza diferenţelor de temperatură dintre sursa de foc şi apă, în momentul realizării echilibrului termic dintre cele două şi a fierberii apei, utilizatorul trebuind doar să completeze vasul cu apă rece pentru a continua încărcarea.

Destinat celor care petrec mult timp în natură sau în cazul dezastrelor care se soldează cu nefuncţionarea reţelei de energie electrică, FlameStower are o greutate de 200 de grame şi dimensiuni de 20 x 6 centimetri, instalaţia degajând o putere medie de 2W şi un maxim de 3W.

Conform producătorilor, micul instrument de conversie a energiei permite alimentarea telefoanelor mobile, aparatelor de navigaţie GPS sau a altor gadget-uri care nu necesită o intensitate ridicată pentru încărcare, un minut de utilizare oferind unui telefon mobil între două şi patru minute de autonomie. FlameStower are un preţ de 80 de dolari şi poate fi comandat prin intermediul paginii oficiale găzduite pe Kickstarter.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News