Formula 1 2009 – spectacol, depăşiri şi turbo boost

12.02.2009
Formula 1 2009 - spectacol, depăşiri şi turbo boost

După ce în ultimii ani spectacolul din Formula 1 a avut de suferit, organizatorii Marelui Circ încearcă să recâştige spectatorii şi telespectatorii prin introducerea unor reguli care să faciliteze elementul de care depinde spectacolul: depăşirile.

În acest sens, un rol foarte important îl va avea sistemul de transformare a energiei cinetice în energie electrică, numit KERS. Pe scurt, KERS transformă energia cinetică rezultată în timpul frânării în energie electrică. Energia electrică rezultată este stocată într-o baterie. La fiecare tur, bateria se va umple cu energie electrică, iar pilotul va beneficia de un turbo boost de aproximativ 6.5 secunde. Totul doar printr-o simplă apăsare a unui buton plasat pe volan. În cele 6.5 secunde capacitatea normală a motorului va beneficia de 82 cai putere, spor suplimentar.

Clipul video de mai jos ne dă mai multe detalii atât despre sistemul KERS, cât şi legat de alte schimbări importante ce vor avea loc anul acesta în Formula 1. Explicaţiile din clip îi aparţin tânărului pilot german (născut pe 3 iulie 1987) Sebastian Vettel, de la Red Bull Racing.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News