Fostele faruri atomice din URSS sunt acum atracţii exotice

16.01.2009
Fostele faruri atomice din URSS sunt acum atracţii exotice

Dovada că “aparenţele înşală” nu a fost niciodată mai limpede decât după ce am văzut câteva fotografii cu farurile sovietice din Siberia, abandonate după căderea URSS-ului acum 18 ani. Imaginea ademenitoare ce dezvăluie farul semeţ, încadrat de albastrul inocent al cerului şi oceanului ca într-o simbioză de basm, ascunde în spate o istorie cu încărcătură atomică.

Pentru a străbate teritoriul de la est la vest, de-a lungul coastei, sovieticii aveau nevoie de lumină în permanenţă. Soluţia comuniştilor a fost construirea unui lanţ de faruri autonome, care să funcţioneze 24 de ore din 24, 365 de zile pe an. Şi cum alfel se putea obţine aşa ceva decât cu energie nucleară? Revenind în zilele noastre, observăm că apar din ce în ce mai mulţi indivizi excentrici, dornici de afirmare. Cei mai timizi fac salturi mortale, se aruncă în mijlocul unui banc de peşti Piranha, cumpără pământ pe Lună etc., dar cei cu adevărat dezaxaţi se duc şi vizitează aşa zisele atracţiile atomice din Siberia.

Nu ştim dacă s-au întors cu trei capete, le-au crescut branhii sau dacă au expediat pozele cu un porumbel verde-fosforescent, însă cert este că fotografiile sunt aici pe Internet şi înfaţişează secretele din spatele farurilor atomice într-o “splendoare” ce doar de scriitorii horror ar putea fi descrisă corespunzător. Vizionare plăcută!

Farurile atomice

Farurile atomice

Farurile atomice

Farurile atomice

Farurile atomice

Farurile atomice

Urmărește Go4IT.ro pe Google News