FOTO: „Monstrul” descoperit într-o stație de pompare a apei

04.08.2020
FOTO: „Monstrul” descoperit într-o stație de pompare a apei

Angajații de la o stație de pompare a apei din Noua Zeelandă au descoperit un „monstru” într-o țeavă înfundată.

Wellington Water a publicat imaginea cu formațiunea pe Facebook și le-a atras atenția rezidenților că anumite obiecte nu ar trebui aruncate la toaletă.

Obiectul care a blocat țeava are o lungime de aproximativ un metru și este compus din șervețele umede, dischete cosmetice, scutece, păr și bucăți de materiale textile.


Cazurile de acest fel sunt tot mai dese

În aprilie, anul curent, oficialii din Palm Beach County, Florida, le-au atras atenția cetățenilor să nu mai arunce șervețele umede în toalete și canalizare, deoarece acestea au dus la blocarea, în același timp, a tuturor pompelor dintr-o stație de epurare a apei.

Problema a fost cauzată de creșterea numărului de șervețele umede folosite, pe fondul pandemiei.

În urmă cu câțiva ani, un „fatberg” format din grăsime întărită, ulei şi şerveţele umede, a cărui lungime o depăşea pe ce a două autobuze, a fost găsit într-o reţea de canalizare din oraşul englez Devon. Muncitorii au fost nevoiţi să lucreze opt săptămâni pentru a tăia în bucăţi şi a îndepărta „monstrul” de 64 de metri lungime.

Sursa: UPI

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult