Fujitsu pune interfaţă touch pe cartea din bibliotecă

Fujitsu pune interfaţă touch pe cartea din bibliotecă

Dacă în mod normal adăugarea unor funcţii inteligente pentru obiectele folosite în viaţa de zi cu zi presupune folosirea anumitor componente electronice, introduse în interior sau adăugate pe lângă obiectul vizat, inginerii Fujitsu vor să ne arate că se poate şi altfel.

Fujitsu pregăteşte interfaţa touch interactivă pentru ziare tipărite

Invenţia constă într-un sistem de control interactiv pentru dispozitive, ce elimină complicaţiile cauzate de accesorii electronice interpuse între utilizator şi obiectul vizat folosind o abordare inedită, care permite transformarea oricărei cărţi sau ziar tipărit într-un suprafaţă interactivă.

Sistemul face uz de o pereche de camere video stereoscopice pentru a stabili modul în care sunt distribuite obiectele din jur şi urmări în detaliu mişcările utilizatorului, stabilind cu precizie poziţia mâinilor şi mişcările făcute din vârfurile degetelor. Utilizatorul poate selecta şi scana porţiuni de text prin simpla alunecare a degetelor peste suprafaţa tipărită.

Fujitsu pune interfaţă touch pe cartea din bibliotecă

Lucrurile devin cu adevărat interesante după ce includem în peisaj şi un videoproiector, a cărui imagine este suprapusă peste suprafaţa mesei de birou, sau ziarul pe care îl citim. Pe lângă reflectarea prin stimuli vizuali a comenzilor aplicate, sistemul de proiecţie va permite utilizatorului să interacţioneze cu obiecte pur digitale adăugate în completarea celor reale şi să dea comenzi avansate prin intermediul unor interfeţe aplicate pe obiectele din vecinătate.

În viziunea inginerilor Fujitsu, tehnologia va permite în cele din urmă realizarea de broşuri şi hărţi interactive capabile să prezinte utilizatorului detalii şi informaţii suplimentare, în completarea celora deja tipărite.

Potrivit Fujitsu, primele roade ale acestui proiect vor fi conturate sub forma unor produse funcţionale în decursul anului 2014.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult