Gadgeturi care îţi pot aduce bani

Gadgeturi care îţi pot aduce bani

Dacă te bazezi doar pe veniturile de la locul de muncă, şansele să ajungi un individ foarte înstărit sunt destul de mici, mai ales în vremuri de criză. Chiar şi marii manageri, la începutul carierei când experienţa lor era neînsemnată, au derulat diverse acţiuni în paralel cu activităţile susţinute la companiile unde s-au format şi au evoluat. Un lucru este sigur – trebuie să ai mereu la îndemână o variantă alternativă care să-ţi permită să te menţii la un nivel de trai decent. Apoi, dacă reuşeşti să ajungi undeva sus, cu atât mai bine.

Nu voi vorbi despre cum să-ţi construieşti o carieră pentru că sunt o mulţime de site-uri care tratează acest subiect ci voi prezenta câteva gadgeturi pe care dacă ţi le achiziţionezi şi ştii ce să faci cu ele mai târziu îţi vor aduce nişte bănuţi frumoşi. După cum vei vedea, nu sunt foarte multe – nu degeaba termenul gadget este asociat de obicei cu produse de “fiţe” cu care de obicei te mândreşti, nu urmăreşti vreun profit.

1. Camera foto DSLR

Dacă îţi place să faci poze, de ce să rămâi doar la stadiul de amator pasionat de peisaje urbane, montane şi maritime. Poţi să-ţi dezvolţi acest hobby pas cu pas până când ajungi să câştigi bani frumoşi. Personal, cunosc oameni care nici măcar nu au urmat vreun curs foto şi scot sume mai mult decât considerabile ca fotografi la nunţi. Ai nevoie practic de aparat + obiective, bliţ, calculator, opţional imprimantă şi cunoştinţe de bază în prelucrarea imaginilor.

Fotograf

În cazul în care vrei să faci pictoriale cu vedete, investiţia este mult mai mare (studio, lumini, background etc.) şi chiar dacă dispui de bani tot nu este suficient. Trebuie să fii foarte bun şi cunoscut. Dar cu puţin noroc şi mai multă muncă nu este deloc imposibil. Cred că nu te-ar deranja deloc ca numele tău să fie trecut undeva în colţurile unor astfel de fotografii.

2. Banalele sisteme desktop şi laptopurile

Câtă vreme nu te plafonezi într-un univers multimedia care-ţi oferă doar satisfacţii virtuale, calculatorul nu are cum să-ţi dăuneze. Mai exact, încearcă să nu te numeri printre oamenii care ajung să folosească PC-ul doar pentru a se juca, a asculta muzică, a viziona filme şi a naviga pe Internet. Încearcă să devii o parte activă a acestui “second life”.

Dezvoltă un site sau, mai simplu, fă-ţi un blog. Fii tu acela care pune la dispoziţie informaţii, nu cel care consumă. Ştiu, acum toată lumea are blog, dar puţini au ceva de spus. Fii consecvent în opinii exprimate corect, interesante şi până la urmă vei reuşi să atragi atenţia oamenilor, vei deveni notoriu şi vei avea parte de o mulţime de oportunităţi. Banii cel mai probabil vor veni din reclame şi post-uri sponsorizate. Dacă redactarea de texte nu te atrage, poţi învăţa programare sau te poţi axa pe design: pagini Web, reclame etc.

Vali Petcu (Zoso)

Tot la capitolul hobby-uri profitabile putem menţiona activităţile ilegale sau fraudele informatice. Ce-i drept, un astfel de hobby este de evitat. Infracţiuni se petrec însă peste tot şi fiţi convinşi că nu vor dispărea niciodată. În societatea actuală, cred că fiecare om se confruntă cel puţin o dată cu o situaţie limită în care este tentat să ia o decizie care îl poate transforma din Anakin în Darth Vader.

În fine, să spunem că dacă nu le ai cu partea de software te poţi orienta către hardware, însă din propria experienţă vorbesc, câştigurile sunt incomparabil mai mici în raport cu software-ul.

3. Dispozitivele de clonare/falsificare a cardurilor

Banii din bancă nu sunt în siguranţă pe cât s-ar dori. Metodele prin care se poate atenta la conturile din bănci sunt atât de numeroase încât cei mai slabi cu firea s-ar panica de fiecare dată când ar realiza o retragere de numerar şi ar observa erori dubioase pe ecranul bancomatului. Să enumerăm câteva: clonare cu ajutorul tehnologiei Bluetooth, senzori de sunet (dispozitiv care analizează sunetul tastelor apăsate şi identifică PIN-ul), cu ajutorul skimmer-ului (dispozitiv care decodează datele de pe banda magnetică), bancomate-fantomă ş.a.m.d.

Hacker

Sigur că nu recomandăm nimănui un astfel de hobby şi achiziţionarea de “gadgeturi” destinate fraudelor. Dar trebuiau şi ele menţionate căci fac parte din viaţa noastră, nu? Sperăm doar să nu fim noi victimele.

4. Gadgeturile de DJ

DJ-ii reuşesc cu câteva platane şi sintetizatoare să aducă până la extaz auditoriul. Pasiunea ta pentru muzică se poate îmbina de minune cu gadgeturile şi tehnologia. Merită să încerci. Astăzi un platan, luna viitoare un receiver, următoarea căşti profesionale, la anul primul concert, în cinci, zece ani alături de Tiesto, Armin van Buuren sau Paul Van Dyk. De ce să dai banii pe telefoane muzicale şi playere MP3 când poţi investi în ceva ce în viitor ar putea însemna îndeplinirea unui mare vis? Începutul e mai greu.

DJ Tiesto

5. Webcam-ul

Webcam video chatUltimul dar nu cel din urmă gadget care îţi poate aduce bani este camera web. Mai ales dacă eşti femeie. Pe lângă webcam, ai nevoie de un calculator second-hand de 200 RON, un monitor CRT de 15 inch, o conexiune la Internet, o cameră de garsonieră, un scaun şi eventual un pat. Partenerul este opţional. Nu ai nevoie de inhibiţii. Veniturile depind de fizic şi de ceea ce ştii să faci în faţa webcam-ului.

Cam acestea credem noi că sunt gadgeturile care îţi asigură un surplus financiar pe lângă salariul de bază. Sigur că nu toate sunt recomandate, dar pe de altă parte nici nu pot fi negate. Dacă aveţi şi alte idei despre cum poţi beneficia de jucărioare pentru a mai rotunji veniturile nu ezitaţi să vă exprimaţi. Aşteptăm părerile voastre.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News