Gadgeturile tale pe go4it.ro – Andrei

03.09.2007
Gadgeturile tale pe go4it.ro - Andrei

Ştiai că săptămâna aceasta este "Săptămâna gadgeturilor tale pe go4it.ro" ? Ce înseamnă asta? E simplu. Tu ne trimiţi un articolaş cu ce gadgeturi ai prin casă sau ce gadgeturi foloseşti în viaţa de zi cu zi, împreună cu părerile tale personale despre ele, iar noi promitem că ele vor apărea pe site.

Când? La sfârşitul acestei săptămâni, într-un colaj realizat din cele mai bune materiale de la voi. Cine poate trimite articole? Oricine, atât timp cât are ce prezenta şi are o atitudine pertinentă. Unde poţi trimite materialele? Pe această adresă de mail:

[email protected]

Ca observaţie, vă rog să trimiteţi materiale inteligente care să respecte regulile gramaticale ale limbii române literare. Ele pot fi însoţite desigur şi de poze. Cum articolul vă poate apărea pe site, un nume e şi el necesar, alături de o poză (aceasta e opţională…) a voastră. Nu uitaţi, aveţi şansa să apăreţi pe go4it.ro !!!

Ca să destindem atmosfera, noi, cei de la go4it.ro, ne vom prezenta propria colecţie de jucărele şi gadgeturi. Azi e rândul meu – Andrei. Dar veţi putea citi şi ce vor scrie Stefan, Ionut, George şi Liviu în zilele următoare.

Andrei  - go4it.ro

După cum veţi observa, nu mă pot lăuda cu o colecţie impresionantă de gadgeturi. Chiar deloc. Dar sunt mic, am timp să-mi cumpăr… În plus, de obicei îmi iau ce am nevoie şi nu orice tâmpenie pe care îmi cad ochii şi îmi place… Dar să vedem ce se găseşte la mine pe birou.

În primul rând un laptop, Asus F3T mai exact. L-am achiziţionat pentru că aveam nevoie de mobilitate, aveam nevoie de un computer pe care să îl pot lua la muncă, la serviciu, când merg acasă, dar să îl pot folosi şi în viaţa de zi cu zi. De aceea am ales acest notebook Asus, echipat cu procesor Turion X2 (Intel era prea scump…), 1,5 GB RAM şi placă grafică dedicată GeForce 7600 GO. Sistemul este decent, descurcându-se cât de cât şi prin jocuri. Însă pot spune cu siguranţă că nu se compară cu un desktop bun… Dacă nu aveţi nevoie de un computer pe care să îl puteţi plimba după voi, mergeţi spre un desktop. Desigur, pentru pretenţioşi există şi soluţia notebook + desktop. Eu nu o consider însă viabilă…

Asus F3T

Ca orice om normal, şi eu am telefon. Da, am doar unul singur, pentru că îmi place să mă deplasez "light"… Nu e cine ştie ce dar îşi face meseria cu brio: un Samsung D820. De la început mi-a plăcut stilul său şi forma ultra plată, iar în timp am ajuns să şi înţeleg cum funcţionează (glumesc 🙂 ), ştiindu-se că meniurile Samsung-urilor nu sunt la fel de user-friendly ca ale concurenţilor de la Nokia sau Sony-Ericcson. Una peste alta, deşi îl am de mult timp, nu am găsit încă un înlocuitor pentru D820-le meu. Aş putea alege un produs asemănător… Sau poate un LG KS20, care mi-a plăcut din prima clipă… Sau un Nokia 8600 Luna

Andrei  -go4it.ro

Ce-ar mai fi? A da, camera foto. Oldie but goldie, un Canon A610, pe care îl am de ceva ani dar care se descurcă încă grozav, deşi are câteva zeci de mii de fotografii la activ. Ştiu că acum au apărut urmaşii săi îndopaţi cu Megapixeli (care nu prea contează), dar de ar fi să îl schimb, probabil aş face-o doar cu o cameră semiprofesionalăNu cu un DSLR, pentru că e altă mâncare de peşte. Eu nu am nevoie de un aparat profesional, ci de unul pentru vacanţă.

Şi căşti.. Da recunosc, am o problemă în ceea ce priveşte căştile. Deşi nu mi-am cumpărat încă o pereche cu adevărat profi (sunt prea mari şi ma enervează), am o gramadă de perechi de căşti. Panasonic, Sennheiser (nişte earbuds) şi mai ales Logitech, toate poposesc prin jurul meu. Ultima achiziţie a fost o pereche de Logitech Freepulse, căşti wireless cu Bluetooth, de care pot spune că sunt chiar foarte mulţumit. Poate dacă durata de viaţă a bateriei, de doar 6 ore, ar fi fost mai mare… Dar chiar şi aşa, sunt o combinaţie perfectă între volum şi calitate a sunetului, la dimensiuni reduse. Şi nu au fire!!!

Andrei  -go4it.ro

Dacă stau şi mâ gândesc sigur mai găsesc câte ceva. Hmmm, un HDD extern Westerd Digital Passport se pune? Cred că da, mai ales că este extrem de util celor cu un HDD prea mic pe laptop ca mine. Şi nici măcar nu este scump... Ah, şi ar mai fi boxele mele de toate zilele, ce le folosesc când m-am plictisit de căşti. Tot din seria oldies but goldies… Foarte oldies de fapt, nişte Altec Lansing ATP3. Cunoscătorii le ştiu.. pentru ceilalţi pot spune doar atât: le am de vreo 3 ani, iar raportul preţ/peformanţe e grozav. Nu impresionzează prin volum pentru că au parcă 27 W, dar o fac prin calitate acustică.

WD Passport

Alten lansing ATP3

V-am zis că nu mă pot lăuda cu prea multe gadgeturi, însă tot ce am îmi e util şi e folosit destul de des. Ca planuri de viitor ar trebui să apară cât de curând un înlocuitor pentru D820, un MP3 player Clix2 şi poate un PSP. Ah da, şi o plasmă, un PS3 (care tomai s-a ieftinit), o pereche de Logitech Z5500… Dar ar fi o problemă, eu aş dormi pe hol, că n-aş încăpea de ele în cameră. Detalii…

Cam asta e tot. Mâine e rândul unui alt coleg să scrie despre jucăriile sale în cadrul "Săptămânii gadgeturilor tale pe go4it.ro" . Până atunci nu uitaţi să trimiteţi propriile materiale pe adresa de mail: [email protected] .

Ştiu că vreţi să apăreţi pe go4it.ro la sfârşitul săptămânii, nu?

Gadgeturile celorlalţi redactori go4it.ro
Urmărește Go4IT.ro pe Google News