Gadgeturile tale pe go4it.ro – Ionuţ

07.09.2007
Gadgeturile tale pe go4it.ro - Ionuţ

Ştiai că săptămâna aceasta este "Săptămâna gadgeturilor tale pe go4it.ro" ? Ce înseamnă asta? E simplu. Tu ne trimiţi un articolaş cu ce gadgeturi ai prin casă sau ce gadgeturi foloseşti în viaţa de zi cu zi, împreună cu părerile tale personale despre ele, iar noi promitem că ele vor apărea pe site.

Când? La sfârşitul acestei săptămâni, într-un colaj realizat din cele mai bune materiale de la voi. Cine poate trimite articole? Oricine, atât timp cât are ce prezenta şi are o atitudine pertinentă. Unde poţi trimite materialele? Pe această adresă de mail:

[email protected]

Ca observaţie, vă rog să trimiteţi materiale care să respecte regulile gramaticale ale limbii române literare. Ele pot fi însoţite desigur şi de poze. Cum articolul vă poate apărea pe site, un nume e şi el necesar, alături de o poză (aceasta e opţională…) a voastră. Nu uitaţi, aveţi şansa să apăreţi pe go4it.ro !!!

 

Prima dată când am auzit de gadgeturi citeam despre CES, târgul anual ce se ţine în Las Vegas. Curios, am căutat să văd ce înseamnă cele trei iniţiale şi am fost uimit că nu înţeleg ce înseamnă "Consumer Electronics". O scurtă căutare pe Google mi-a dezvăluit misterul, era vorba de bunuri electronice de larg consum. CES este un show IT care nu se limitează la calculatoare şi hardware. Acela a fost momentul în care am decis să nu mă limitez doar la calculator, singurul bun electronic de larg consum pe care îl deţineam.

Telefonul meu cu funcţie de PMP

Aveam şi telefon, dar cu până un an în urmă nu am avut nici un terminal inteligent. Deşi aveam un Nokia 3510i, i-ul venea cred de la faptul că se aprindea când mă apela cineva. Îl mai am şi acum, dar nu ca telefon de zi cu zi, din simplul motiv pentru că bateria ţine şase zile, cu mult peste media momentului.

Anul trecut, de Crăciun am decis că am nevoie de un telefon mai deştept şi după lungi cercetări am luat un Nokia E70, pe care am reuşit să vorbesc vreo 5 ore în tot atâtea luni. Orice persoană practică ar fi realizat în acel moment că n-are nevoie de un telefon prea inteligent. Eu însă l-am schimbat cu un QTEK 9000, febleţea mea la acel moment, fapt ce m-a orbit să realizez că un telefon de 300 de grame ar fi fost un must have pe vremea serialului Dallas.

Eu, în mediul meu, adică la bere

 

După trei săptămâni de ţinut "telefonul" în geantă a avut loc schimbul cu telefonul actual, un ASUS P525 plus receptor GPS SIRF III pe Bluetooth. Spre surprinderea mea încă mai am ASUS-ul şi îl mai şi folosesc. Singura bubă a lui este că nu are GPS integrat, în rest sunt mulţumit că poate reda filme DivX fără a necesita recomprimare. M-a ajutat mult în timpul călătoriilor cu trenul sau autocarul. Probabil voi renunţa la el pentru ceva mai avansat când vor apărea noile iPaq-uri sau seria Ultimate a lui i-Mate.

HP nx6325, un laptop cu look serios

Am început cu telefonul nu pentru că este cel mai folosit dintre ele, ci pentru că îl port mereu cu mine. Cel mai folosit gadget este laptop-ul HP nx6325, un alt prieten de călătorie şi în acelaşi timp cal de povară la serviciu (deşi eu îl car pe el). M-am decis la un notebook cu look serios, de business, nu pentru că sunt un om foarte serios ci pentru că nu sunt un adept al formelor copilăreşti pe care multe gadgeturi moderne le adoptă.

Samsung YP-T7, mic şi cu meniu încâlcit

Am chiar şi un MP3 player, un Samsung YP-T7 cu 512 MB de memorie, radio, ecran color de 1 inch şi meniu mai încâlcit decât o farfurie cu spaghete. L-am primit, sigur nu mi-aş fi cumpărat unul, nefiind un meloman când mă plimb prin Bucureşti. La traficul actual, n-ar fi chiar recomadat să umblii cu căştile în urechi şi muzica la maxim, dar asta nu îi împiedică pe unii bineînţeles. De când pot să mă uit la filme pe telefon am şi uitat unde am pus încărcătorul Samsung-ului.

Camera Foto de care şi Batman ar fi mândru

Ca orice gadgetar am avut şi eu perioada mea de fotografie, acum vreo trei ani, când am şi achiziţionat, de pe regretatul 100giga.ro, un FujiFilm S5500. Mi-a plăcut în principal că este genul de cameră fioroasă, pe care orice nepriceput o identifică cu un aparat serios, gen DSLR. Nu m-am chinuit să contrazic pe nimeni. La un moment dat cochetam cu ideea de a lua un model mai mic, dar cum aparatele foto pentru telefoane se perfecţionează constant cred că voi păstra S5500-ele pentru momente mai delicate şi voi lua instantaneele cu telefonul.

O carcasă inimoasă pentru un PC voinic

Spre sfârşit am lăsat lucrurile pe care le folosesc mai rar şi anume calculatorul de acasă, în care am investit mult timp şi bani pentru a-l face silenţios. Punctul de pornire a fost o carcasă serioasă, un Antec SLK3700AMB. Arată la fel la exterior, dar modificarile importante sunt sub capota, tapetată cu bureţi în piramide. Mania m-a apucat după ce am dat de cel mai important site dedicat calculatoarelor silenţioase, SilentPCReview.

Laser frate, subwoofer cu două difuzoare şi sateliţi din Mylar

Nu sunt un meloman, dar am un sistem de sunet decent, după nevoile mele: un Altec Lansing 2100, un 2.1 cu subwoofer cu două difuzoare. Îşi face treaba de minune, singurul reproş, pe lângă telecomanda cu fir (cineva nu s-a uitat în dicţionar când a inventat conceptul), fiind zgomotul de fond supărător când nu cântă nimic. Ca să pot vedea filme fără a-i deranja pe alţii am apelat la o pereche de căşti Philips SBC-HP250. Am vrut fir lung, am 5 metri la ele. Acum îmi doresc să nu fi vrut un fir aşa de lung.

Philips SBC-HP250 are un fir ce poate înconjura pământul la Ecuator

Aşa se termină lista mea de gadgeturi. Planuri de viitor sunt. Eu aş upgrada oricare din ele, dar toţi avem constrângeri, aşa că proababil mă voi îndrepta spre un LCD TV şi o consolă de jocuri, ca să reiau jocurile pe care le-am întrerupt când mi s-a stricat placa video. Voi ce planuri aveţi? Nu uitaţi să ne trimiteţi lista voastră de gadgeturi pe adresa [email protected].

Gadgeturile celorlalţi redactori go4it.ro
Urmărește Go4IT.ro pe Google News