Go4News: A murit John Glenn, primul american care a zburat pe orbita planetei

09.12.2016

Fostul astronaut John Glenn a murit la vârsta de 95 de ani. El este cunoscut pentru faptul că a fost primul american care a zburat pe orbita planetei, pe 2 februarie 1962. Primul om care ajunsese în spaţiu fusese rusul Iuri Gagarin, pe 12 aprilie 1961.

 

Înainte de a ajunge în spaţiu, Glenn a doborât recordul de viteză în aer în 1957, călătorind de la Los Angeles la New York în doar trei ore şi 20 de minute la bordul unui avion militar supersonic.

Cauza exactă a decesului nu este deocamdată cunoscută. Glenn, care suferea de cancer, s-a stins într-un spital din Ohio, unde era internat de la începutul lunii decembrie.

 

 

Fostul astronaut a fost senator din spartea statului Ohio, iar în 1998 a făcut din nou istorie, fiind cel mai bătrân om care a mers în spaţiu, la vârsta de 77 de ani.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult