Go4News: Aceste companii transformă cenuşa rezultată în urma incinerării morţilor în diamante

03.11.2016

O companie din Elveţia transformă carbonul din cenuşa rezultată în urma incinerării corpurilor umane în diamante sintetice. Metoda, destul de controversată, are şi mulţi adepţi, care îşi doresc să păstreze o amintire frumoasă a celor dragi care nu mai sunt printre ei.

 

LifeGem spune că mulţi dintre clienţi poartă la gât diamantele rezultate din cenuşa celor dragi care au murit sau le includ în inele şi alte bijuterii.

Compania a început să producă diamantele în 2002. Clienţii au posibilitatea să transforme în diamante şi cenuşa animalelor de companie decedate.

 

 

Preţurile sunt cuprinse între 3.000 şi 25.000 de dolari. Din acest motiv concurenţa nu a întârziat să apară pe piaţă. O companie internaţională, numită Heart In Diamond, oferă aceleaşi servicii, dar le preţuri mai mici, fiind cuprinse între 750 şi 17.000 de dolari.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult