Go4News: Huawei anunţă o nouă tehnologie pentru acumulatori Li-ion, promiţând autonomie dublă

Veştile privind apariţia unor tehnologii revoluţionare care permit înlocuirea acumulatorilor Li-ion convenţionali cu versiuni mult mai performante au tot circulat ultimi ani în mediul online, însă când o astfel de promisiune este făcută de unul dintre cei mai mari producători smartphone din lume entuziasmul stârnit este uşor de înţeles.

Completând progresele făcute deja prin realizarea unor chipseturi mai eficiente, capabile să ofere performanţe ridicate fără a duce consumul de energie la valori nesustenabile, acumulatorul anunţat de Huawei foloseşte o versiune îmbunătăţită a tehnologiei Li-ion, care întrebuinţează grafen pentru obţinerea unor electrozi mai rezistenţi la uzură şi temperaturi ridicate de funcţionare.

Potrivit Huawei, noul acumulator rămâne funcţional chiar şi după 2000 cicluri încărcare/descărcare suportate la o temperatură de 60°C, păstrând până la 70% din capacitatea iniţială de stocare.

Noul tip de acumulator ar urma să fie disponibil în curând, la pachet cu o nouă tehnologie pentru încărcare rapidă.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult