Go4news: O companie foloseşte drone pentru a reîmpăduri suprafeţe mari de teren

05.09.2016
O companie din SUA numită DroneSeed a dezvoltat drone capabile să reîmpădurească suprafeţe de mari dimensiuni, dar şi să împrăştie substanţe pentru a elimina bolile care afectează copacii. 
 
Plantarea de copaci în zone greu accesibile este o operaţiune anevoioasă şi costisitoare. DroneSeed oferă o alternativă mai rapidă şi mai ieftină, dar şi servicii de supraveghere aeriană pentru organizaţiile non-profit care militează pentru protecţia mediului. 

Înainte de a însămânţa o suprafaţă, dronele aplică ierbicide. Un aparat de zbor DroneSeed are un rezervor de 11 litri din care poate elibera controlat şi precis substanţele.  

Capsulele care includ seminţele sunt lansate spre sol la o viteză de până la 384 Km/h, folosind aer comprimat. Potrivit companiei, o dronă poate planta 800 de seminţe pe oră. Un om poate face acelaşi lucru într-o zi. 
 
În acest moment compania obţine autorizaţiile necesare pentru a putea aplica ierbicide şi speră ca în următoarele luni să înceapă operaţiunile de reîmpădurire. 
 
 

DroneSeed: Precision Forestry – Demo Video from DroneSeed on Vimeo.

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Recomandare video