Go4News: Poliţia olandeză va doborî dronele neautorizate cu ajutorul unor vulturi dresaţi

14.09.2016
Poliţia olandeză a lansat programul prin care va prinde sau doborî drone neautorizate cu ajutorul unor vulturi dresaţi special pentru această sarcină. 
 
Păsările de pradă vor fi trimise după dronele care agasează publicul, intră în spaţiul unui aeroport sau în altă zonă în care accesul este interzis. „Este o soluţie low-tech la o problemă high-tech”, a declarat Dennis Janus, un purtător de cuvânt al poliţiei. 
 
 
Există, pe piaţă, şi soluţii high-tech anti-dronă, însă acestea sunt mult mai costisitoare. Tunul SkyWall100 oferă precizie mare, astfel că aparatele de zbor pe care le ia în „colimator” au puţine şanse să scape. Dezvoltat de compania britanică OpenWorks Engineering, tunul poate trage cu mai multe tipuri de proiectile propulsate de gaz.

O altă soluţie a fost prezentată de compania olandeză Delft Dynamic, care a lansat Dronecatcher, o dronă de mari dimensiuni capabilă să captureze alte drone, în zbor, cu ajutorul unei plase. 

 
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro, Go4games.ro și Apropotv.ro. Are 15 ani de experienţă în presa centrală şi a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro ... citește mai mult