Google/Alphabet a scos la vânzare Boston Dynamics, compania responsabilă cu producerea roboţilor-terminator

18.03.2016
Google/Alphabet a scos la vânzare Boston Dynamics, compania responsabilă cu producerea roboţilor-terminator

Finanţată de armata americană prin intermediul Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), Boston Dynamics – compania responsabilă cu producerea roboţilor-teminator ce au atras milioane de vizualizări în clipurile publicate pe YouTube nu mai este dorită de Google.

Implicată în dezvoltarea şi producerea mai multor roboţi-prototip, dintre care unii chiar au fost testaţi de armata americană, Boston Dynamics începe să fie o problemă pentru Alphabet, mega-corporaţia creată pentru uni sub aceeaşi umbrelă numeroasele subsidiare deţinute de Google. Aparent, existenţa unei ramuri asociată cu proiectarea de roboţi pentru uz militar nu dă bine pentru imaginea Google, compania decizând să vândă acest business.

Momentan, nu este clar cine ar putea fi beneficiarul, însă este greu de crezut că autorităţile americane vor permite ca tehnologiile dezvoltate până acum  la Boston Dynamics să ajungă pe mâni străine. Totuşi, pe lista posibililor cumpărători intră nume ca Amazon şi producătorul japonez Toyota.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult