Google Glass a primit un update de firmware la doi ani după anularea proiectului

21.06.2017
Google Glass a primit un update de firmware la doi ani după anularea proiectului

Glass a fost unul dintre eşecurile recente ale companiei Google, fiind depăşit doar de Project ARA, un alt proiect promiţător care a fost abandonat înainte de a ajunge pe piaţă. Cu toate acestea, Google nu a renunţat niciodată complet la aceste produse, încetând doar dezvoltarea de unităţi pentru consumatori şi vânzarea către aceştia. Se pare că la nivel software, încă există o echipă care dezvoltă noi funcţii pentru dispozitivele Glass, zilele trecute fiind lansat un nou update de firmware pentru unităţile deja vândute.

Utilizatorii de Google Glass s-au trezit de nicăieri cu update-ul XE23 pe „bătrânele” lor dispozitive, după ce compania a lansat cu o zi în urmă şi o actualizare pentru aplicaţia MyGlass, care facilitează conectarea headset-ului la un smartphone. Actualizarea se face automat după pornirea şi conectarea unităţii Glass la internet, iar pe lista de noutăţi se află doar două intrări: „rezolvarea problemelor de performanţă şi stabilitate” şi… conectarea de accesorii Bluetooth.

De fapt aceasta este singura noutate din noul firmware XE23 pentru Google Glass, deşi nu este o capabilitate tocmai nouă. Existau deja de mai multă vreme aplicaţii realizate de comunitate care facilitau conectarea de dispozitive bluetooth la Glass, însă acum acestea primesc suport oficial direct de la Google. Practic, poţi conecta acum o tastatură pe care să poţi scrie mesaje şi să navighezi prin interfaţa dispozitivului, fără a fi nevoie de atingerea ramei. Din păcate, implementarea acestor funcţii de navigare nu este completă, anumite elemente din interfaţă ignorând complet comenzile din tastatură.

Nu este clar dacă Google doar încearcă să ofere suport software pentru Google Glass pentru a se asigura că îşi acoperă promisiunile din trecut faţă de clienţi, sau dacă într-adevăr există o nouă versiune de Google Glass în dezvoltare. Momentan compania nu a vorbit public despre Google Glass de la anularea proiectului din 2015.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult