Hoteluri în spaţiu, distracţia anului 2012

14.08.2007
Hoteluri în spaţiu, distracţia anului 2012

Spaţiul este cel mai ostil mediu pentru om, dar acest lucru nu ne-a oprit să-l explorăm, şi de curând să-l vedem ca un mediu pentru turism şi sporturi extreme.

Compania spaniolă Galactic Suite are de gând să construiască până în 2012 un hotel spaţial, plasat pe orbită. Dacă vi s-au mărit pupilele ar fi bine să vă aşezaţi înainte să vă spun preţul: 4 milioane de dolari pentru un week-end prelungit, adică 3 zile. E adevărat că veţi vedea răsăritul de 18 ori pe zi, dar 4 milioane sunt 4 milioane, o nimica toată pentru câştigătorul la loterie, plus alţi 40.000 de oameni pe care Galactic Suite mizează că îşi permit o astfel de călătorie (totuşi ei recunosc că nu toţi ar fi dornici să dea aceşti bani).

Hotelul va fi construit modular şi va arăta ca o structură de molecule, fiecare încăpere urmând a fi transportată individual cu naveta spaţială. Pe lângă problema partenerilor, al cărui număr este unu, momentan, mai există cea a toaletelor şi duşurilor. Din cauza gravitaţiei duşul va fi o experienţă asemănătoare cu a fi scufundat într-o sticlă cu apă minerală, cu raportul bule de aer-apă inversat.

Dacă nu ai bani decât de un bilet dus, până în 2012 cu siguranţă vei putea face bungee jumping spaţial, înapoi pe Pământ.

Hotel spatial, turism extrem

Urmărește Go4IT.ro pe Google News