Hoteluri în spaţiu, distracţia anului 2012

14.08.2007
Hoteluri în spaţiu, distracţia anului 2012

Spaţiul este cel mai ostil mediu pentru om, dar acest lucru nu ne-a oprit să-l explorăm, şi de curând să-l vedem ca un mediu pentru turism şi sporturi extreme.

Compania spaniolă Galactic Suite are de gând să construiască până în 2012 un hotel spaţial, plasat pe orbită. Dacă vi s-au mărit pupilele ar fi bine să vă aşezaţi înainte să vă spun preţul: 4 milioane de dolari pentru un week-end prelungit, adică 3 zile. E adevărat că veţi vedea răsăritul de 18 ori pe zi, dar 4 milioane sunt 4 milioane, o nimica toată pentru câştigătorul la loterie, plus alţi 40.000 de oameni pe care Galactic Suite mizează că îşi permit o astfel de călătorie (totuşi ei recunosc că nu toţi ar fi dornici să dea aceşti bani).

Hotelul va fi construit modular şi va arăta ca o structură de molecule, fiecare încăpere urmând a fi transportată individual cu naveta spaţială. Pe lângă problema partenerilor, al cărui număr este unu, momentan, mai există cea a toaletelor şi duşurilor. Din cauza gravitaţiei duşul va fi o experienţă asemănătoare cu a fi scufundat într-o sticlă cu apă minerală, cu raportul bule de aer-apă inversat.

Dacă nu ai bani decât de un bilet dus, până în 2012 cu siguranţă vei putea face bungee jumping spaţial, înapoi pe Pământ.

Hotel spatial, turism extrem