Huawei Card: alternativa din China la Apple Card-ul american

09.04.2020
Huawei Card: alternativa din China la Apple Card-ul american

Alături de seria P40 pentru piața din China, Huawei a lansat astăzi și un card de credit. Aceasta nu este prima companie care intră pe piață cu un asemenea produs, Apple oferind anul trecut un card similar pentru clienții din Statele Unite. Desigur, majoritatea funcțiilor și beneficiilor pe care le-am văzut anul trecut pe Apple Card sunt valabile și pe Huawei Card.

În cazul Huawei Card, compania promite cam tot ceea ce a promis și Apple: posibilitatea de a avea un card de credit virtual direct pe telefon pentru plăți contactless, cât și posibilitatea de a emite un card de credit fizic, pentru tranzacțiile care necesită prezența lui. Huawei lansează acest card alături de UnionPay, cel mai mare procesator de plăți prin carduri din China, iar acest card este unul cu NFC, o metodă de plată nu foarte răspândită în această regiune. Plățile digitale din China cu telefonul se fac în general prin coduri QR prin intermediul aplicației WeChat.

huawei card

Pentru a atrage clienți către noul său card, compania promite că nu va cere taxă pentru utilizarea cardului în primul an, în timp ce clienții care vor depăși un anumit prag de cheltuieli făcute prin intermediul Huawei Card vor avea și cel de-al doilea an gratuit. Desigur, fiind vorba despre un card de credit, tot ceea ce cheltui trebuie returnat în cont la sfârșitul lunii.

Asemeni Apple Card, și cel de la Huawei vine cu diverse beneficii. De exemplu, cei care călătoresc mult vor putea accesa diverse lounge-uri în stații de tren sau în aeroporturi dacă au cheltuit peste un anumit prag cu noul card. De asemenea, cei care cumpără produse Huawei sau plătesc prin Huawei Pay cu cardul vor primi înapoi un mic procent din plată sub forma unui „cashback”.

Având în vedere cât de repede își extinde Huawei portofoliul de servicii proprietare, probabil că noul Huawei Card va ajunge în mâinile utilizatorilor din China cândva în cursul acestui an. Nu este tocmai clar dacă există însă planuri pentru extinderea acestuia și peste hotarele țării de origine a companiei, fiind necesare parteneriate noi cu bănci și procesatori de plăți. De altfel, Huawei probabil că se grăbește pentru a lansa această soluție, întrucât Apple a obținut cu ajutorul MasterCard aprobarea de a lansa Apple Card în China.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult