Ingeri online

30.10.2007
Ingeri online
Incheiere
  • Daca nu ai destula vointa ca sa-ti tai singur accesul la site-uri, incearca aplicatia MeeTimer pe care o descarci gratuit de aici. Se instaleaza in browser-ul Firefox si sta cu „ochii" pe tine la ce site-uri vizitezi si cat timp petreci pe fiecare. Daca ai o obsesie cu o anumita adresa web, de fiecare data cand o deschizi, MeeTimer o coloreaza in gri inchis si iti da un mesaj cat se poate de clar cu ponderea din timp petrecut acolo, dar nu te obliga sa-l inchizi. Te sacaie insa destul de mult incat sa-ti intre bine in cap ca nu e bine ce faci.

  • Cea mai ciudata metoda de a te intoarce la munca este dereglarea ceasului. Aici intervine The Procrastinator’s Clock, o aplicatie Flash care iti afiseaza pe ecran un ceas care o ia inainte cu pana la 15 minute. Ora variaza in marja celor 15 minute astfel ca nu stii niciodata daca mai ai doua, opt sau 15 minute pana predai raportul, chestie care ar trebui sa te motiveze pentru a termina mai repede treaba. Mai ai insa ceva de rezolvat. Da clic dreapta pe ceasul din Windows, selecteaza meniul „Properties" si dezactiveaza ceasul de acolo pentru ca dansul merge foarte bine. Il poti descarca gratuit de aici.

  • O metoda brutala, dar mult mai eficienta pentru tine, dar si pentru ceilalti utilizatori ai unui computer este sa blochezi permanent anumite site-uri. E foarte simplu, nu trebuie sa fii cine stie ce hacker sa rezolvi problema. Deschizi aplicatia Notepad din Windows si deschizi fisierul hosts pe care il gasesti daca urmezi calea C:iSYSTEM32iDRIVERSiETC (in sistemul de operare Windows XP). Jos, la sfarsit adaugi urmatoarea linie: 127.0.0.1 siteulpecarevreisa-lblochezi. Apoi salvezi fisierul si il inchizi. Rezultatul este imediat si garantat. In momentul in care deschizi orice browser si incerci sa accesezi respectivul site, pe ecran va aparea mesajul „Server Not Found". Poti adauga acolo cate site-uri vrei, despartite intre ele de cate un spatiu liber.

  • Super Kiwi Cloak e tot un script pentru Firefox, dar care te trateaza mult mai „militareste". Completezi in interfata lui toate site-urile care te fac sa-ti pierzi timpul, iar acesta le blocheaza. Dar nu definitiv. Ai voie sa te joci pe ele zece minute la fiecare ora in care esti conectat la Internet (de la fara 5 minute la si 5 minute), cum era pauza la scoala. Dupa ora 5 dupa-amiaza, iar ai voie sa te joci cat vrei. Astea sunt reglajele predefinite ale programului, dar merge sa modifici toti parametri dupa rigorile proprii. E gratuit aici. Esti dependent de anumite site-uri? Vindecarea poate veni de la cateva mici instrumente de tortura instalate pe Mozilla Firefox (nu functioneaza insa si in Internet Explorer).

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News