Insula din care provin ASUS, TSMC și MediaTek va plăti turiștii pentru a o vizita

02.03.2023
Insula din care provin ASUS, TSMC și MediaTek va plăti turiștii pentru a o vizita

Taiwan, una dintre cele mai importante entități din lume pentru industria de electronice, va plăti turiștii pentru a o vizita.

Un turist care ajunge singur pe insulă ar putea primi echivalentul a 165 de dolari, iar grupurile până la 658 de dolari. Banii vor fi virați pe un card, astfel încât să rămână în țară. Turiștii vor putea folosi suma pentru a plăti pentru mâncare, cazare sau transport. Cardurile vor fi distribuite în cadrul unor evenimente de promovare a turismului în Taiwan.

Citește și: China vs Taiwan: Un război ar fi un dezastru pentru industria electronicelor

De program vor beneficia în acest an aproximativ 500.000 de turiști. Guvernul din Taiwan vrea ca anul acesta să primească 6 milioane de vizitatori străini. În 2019, înainte de pandemie, a atras 11,8 milioane de turiști.

TSMC este cea mai importantă companie din Taiwan.

Guvernul de la Taipei a luat această decizie deoarece numărul turiștilor a scăzut semnificativ. Taiwan și-a deschis granițele după pandemie abia în octombrie 2022. Mai mult, după declanșarea războiului din Ucraina oamenii se tem că insula ar putea fi invadată de China, care o consideră parte a teritoriului său. România nu recunoaște teritoriul ca stat independent. Nici SUA, un aliat al guvernului de la Taipei, nu a făcut acest lucru.

În Taiwan se găsesc companii de tehnologie importante, printre care TSMC, ASUS sau MediaTek. TSMC este cel mai important producător mondial de semiconductori.

Tot acolo, pasionații de tehnologie pot vizita muzee de știință și tehnologie renumite. Exemple sunt TSMC Museum of Innovation sau National Science and Technology Museum.

China și Taiwan s-au separat după războiul civil în care trupele lui Chiang Kai-shek au fost învinse de armatele comuniste ale lui Mao Zedong. În 1949, Kai-shek s-a retras cu susținătorii lui în Taiwan, iar de atunci între cele două entități există o relație complicată.

În acest moment Taiwan are relații diplomatice complete cu doar 13 țări dintre cele 193 membre ale ONU.

Sursa: CNN

Foto: Pixabay / fishopen770

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult