Intel „pariază” 500 milioane dolari pe un nou headset AR (Augmented Reality)

03.03.2016

Recent anunţat de Microsoft, HoloLens nu va rămâne singurul headset AR pentru mult timp, Intel având în dezvoltare propriul proiect Augmented Reality.

Potrivit unui raport publicat de Wall Street Joural, citând surse apropriate companiei, Intel ar fi achiziţionat nu mai puţin de 5 companii implicate în dezvoltarea de tehnologii  cu aplicare în domeniul AR, investiţiile atingând deja pragul de 500 milioane dolari.

Contactat pentru declaraţii, liderul diviziei Perceptual Computing Group din cadrul Intel, Achin Bhowmik, a refuzat orice comentarii pe tema zvonurilor legate de producerea unui nou headset AR, precizând doar că Intel are o tradiţie în a construi prototipuri cu rolul de a ajuta clienţii să întrevadă viziunea companiei experimentând cu produse reale.

RealSense, una dintre tehnologiile Intel care ar putea avea aplicaţii în domeniul headset-urilor AR/VR a fost deja demonstrată la CES, cu un produs numit Daqri – un Smart Helmet cu aplicaţii în domeniul industrial, care foloseşte tehnologii AR şi senzori de termoviziune, permiţând purtătorului să „vadă” sursele de căldură din mediul ambiant.

Mai multe detalii despre planurile Intel pentru sfera tehnologiilor AR şi VR am putea afla chiar în această lună, compania având programată o conferinţă unde ar putea fi prezentate câteva dintre inovaţiile pregătite.  

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult