Invenţia pentru care rişti să fii împuşcat, dacă scoţi telefonul iPhone din buzunar la momentul nepotrivit

Invenţia pentru care rişti să fii împuşcat, dacă scoţi telefonul iPhone din buzunar la momentul nepotrivit

Arma de foc deghizată în telefon iPhone, este un concept care cu siguranţă va da fiori reci forţelor de ordine din lumea întreagă.

Conceput de o companie americană, pistolul deghizat în carcasă de protecţie pentru iPhone este genul de armă care poate trece foarte uşor neobservată, transformând într-un coşmar sarcina forţelor de ordine de a diferenţia persoanele suspecte de simplii trecători care folosesc telefonul mobil.

Limitat la formatului unui telefon mobil, pistolul-iPhone nu conţine tambur şi încărcător pentru muniţie. În schimb, cele două ţevi sunt încărcate prealabil cu un singur glonţ de calibru 7.62 mm. Pentru folosire, este de ajuns să rotim pe poziţie mânerul retractabil, expunând trăgaciul ascuns la interior.

Citeşte şi: Motivele pentru care iPhone SE ar putea fi un mare succes pentru Apple

Adresat în primul rând membrilor forţelor de ordine care acţionează sub acoperire, dar şi posesorilor de permis port-armă care doresc să aibă la îndemână arme de foc fără a atrage atenţia celor din jur, produsul companiei Ideal Conceal ar putea pune utilizatorii obişnuiţi de telefoane iPhone în situaţii foarte periculoase, existând riscul ca simpla extragere a telefonului mobil din buzunarsă fie interpretată ca un act de agresiune..

Pornind de la ideea că orice telefon mobil, cu sau fără carcasă de protecţie, ar putea fi o posibilă armă letală, autorităţile ar putea interzice folosirea şi chiar deţinerea acestui accesoriu în obiectivele cu risc crescut de securitate, spre exemplu la bordul avioanelor de linie.

Din fericire, pistolul-iPhone nu este încă în fabricaţie, obţinerea avizelor necesare durând cel puţin până în această vară. 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult