Iubitorii de pisici care din varii motive nu pot lua acasă una reală pot încerca Open Cat, înlocuitorul robotizat

30.10.2018
Iubitorii de pisici care din varii motive nu pot lua acasă una reală pot încerca Open Cat, înlocuitorul robotizat

Despre căţeii-robot ştim deja de mulţi ani, însă conceptul de pisică-robot este mai puţin popular, poate şi din cauza faptului că pisicile au unele aptitudini dificil de replicat cu un roboţel ieftin.

Dezvoltată în cadrul unui proiect Indiegogo, Open Cat este echivalentul pisicesc al Terminatorului, o maşinărie capabilă de învăţare, care va teroriza orice pisică din categoria celor cu blană.

„Creierul” pisicii-robot este un controller de mişcare foarte precis, capabil să imite unele aptitudini tipice acestor animale de companie, cum ar fi păstrarea echilibrului pe suprafeţe instabile, furişatul şi orientarea poziţiei corpului pentru a cădea mereu în picioare. Desigur, pare din repertoriu este şi joaca cu stăpânul, Open Cat imitând multe din gesturile unei pisici în căutare de atenţie.

Echipată cu un cip AI opţional, Open Cat poate lua decizii autonome şi răspunde la comenzi verbale simple: mergi, stai, întoarce la stânga.

Mai ascultător şi complet lipsită de capriciile unei pisici veritabile, Open cat poate fi comandat la preţul de 200 dolari, cu termen de livrare pentru luna aprilie 2019. Interesant este că instrucţiunile de asamblare sunt disponibile „la liber” oricine putând confecţiona propria replică Open Cat, dacă se întâmplă să aibă la dispoziţie instrumente de prelucrare laser şi cunoştinţe avansate de electronică şi programare. Kit-ul pregătit pentru livrare include însă toate componentele deja pre-fabricate, complet cu instrucţiuni pentru asamblare manuală, folosind un minim de unele şi cunoştinţe de electronică.

 

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult