LaserTouch transformă orice ecran într-un touchscreen

23.05.2008
LaserTouch transformă orice ecran într-un touchscreen

Touchscreen-urile şi funcţiile multi-touch sunt cele mai în vogă tehnologii la ora actuală. Şi nu doar în ceea ce priveşte telefoanele. Laptopurile şi sistemele de desktop au intrat sau vor intra în curând în hora touchscreen-urilor. Iar când tehnologia în cauză are chiar suportul Microsoft, şansele să fie sortite eşecului sunt minime. LaserTouch este tehnologia dezvoltată de Microsoft care poate transforma orice ecran de laptop sau desktop într-unul cu funcţii multi-touch.

Autorul sistemului LaserTouch este Andy Wilson, omul de la Microsoft care a avut o contribuţie importantă şi la realizarea Microsoft Surface. LaserTouch are două componente, una hardware şi alta software. Cea hardware, la rândul ei este compusă dintr-o cameră cu infraroşu (ieftină) şi un laser. Laserul va detecta comenzile utilizatorului şi le va redirecţiona către software care le va interpreta şi va da funcţia de răspuns.

LaserTouch este deocamdată în stadiu de proiect. Nu se ştie când va ajunge un produs finit, deocamdată mai sunt multe aspecte care trebuie puse la punct.

LaserTouch

Urmărește Go4IT.ro pe Google News