Laserul suprem: de 8000 de ori mai orbitor decât soarele!

Laserul suprem: de 8000 de ori mai orbitor decât soarele!

Este aproape incredibil ce lasere pot fi realizate în ziua de azi. Dacă George Lucas le-ar fi avut la dispoziţie acum 35 de ani, luptele din Star Wars s-ar fi purtat cu totul altfel. S3 Krypton Series reuneşte câteva dispozitive L.A.S.E.R. a căror luminanţă depăşeşte de 8000 de ori strălucirea soarelui percepută de pe Pământ.

Cel mai puternic laser din seria S3 Krypton are 1 Watt putere şi nu mai puţin de 86 de milioane de lucşi strălucire. Costul său este de 1000 de dolari, există însă şi versiuni mai accesibile: 300 $ pentru un laser de 300 mW putere.

Producătorul nu a reuşit însă să găsească o utilitate practică pentru omul obişnuit, deoarece îndreptarea unui astfel de dispozitiv către cer poate perturba zborul avioanelor aflate la mare altitudine, afectând vederea piloţilor şi chiar senzorii de satelit ai aeronavei. Cât despre îndreptarea pointer-ului către o altă persoană – nici nu se pune problema.

Cu toate acestea, dispozitivul poate fi achiziţionat şi deţinut fără a încălca legea.

Probabil că tot un regizor cu imaginaţie ar putea folosi la ceva acest laser. Spielberg? Scott? Nolan? Dacă nu se oferă nici unul, rămâne doar o legendă vie în Cartea Recordurilor.

S3 Krypton LASER

Urmărește Go4IT.ro pe Google News