Levi’s va decolora şi tăia blugii cu lasere

Autor: Adrian Popa 28.02.2018
Levi’s va decolora şi tăia blugii cu lasere

Levi’s vrea ca până în 2020 finisajul manual al blugilor să fie în totalitate înlocuit de maşini, accentul pus pe automatizare fiind şi urmarea vânzărilor de anul trecut, care au crescut cu 8%, spun reprezentanţii companiei

Pentru dezvoltarea tehnologiei, Levi Strauss a lucrat cu compania spaniolă Jeanologia, specializată în laserele industriale, transmite Mediafax.

Noua tehnică presupune realizarea unei fotografii a pantalonului şi utilizarea unui software dezvoltat de Levi’s pentru a realiza decolorarea, ruperea sau alte detalii, iar mai apoi laserul modernizat interpretează design-ul şi îl transpune în denim.

Firma speră ca până în 2020 prelucarea manuală să fie înlocuită în totalitate de lasere, însă reprezentanţii susţin că nu vor avea loc disponibilizări de personal, deoarece aceştia pot fi recalificaţi şi puşi să munceasă în alte sectoare.

CITEŞTE ŞI: Magazinele de îmbrăcăminte care au cea mai bună lumină în cabinele de probă

Prin noua metodă adoptată, Levi’s va putea să termine o pereche de blugi în 90 de secunde, în loc de două perechi pe oră, cât producea până acum. Compania declară că noile tehnici vor reduce şi consumul de substanţe chimice.

Schimbarea vine în contextul concurenţei crescute între casele de producţie vestimentare şi a schimbărilor rapide din modă.

Levi’s, care şi-a început activitatea în secolul XIX ca vânzător de pantaloni de lucru în timpul Goanei după Aur din California, îşi vinde produsele în peste 110 ţări la nivel global.