LG va echipa viitoarele generații de autoturisme cu difuzoare audio discrete, care pot fi ascunse în orice suprafață

26.11.2022
LG va echipa viitoarele generații de autoturisme cu difuzoare audio discrete, care pot fi ascunse în orice suprafață

Denumită Thin Actuator Sound Solution, tehnologia livrată de ramura LG Display a fost dezvoltată inițial pentru a permite redare audio direct prin ecranul televizoarelor ultra-subțiri, dar se pretează și la alte aplicații unde spațiul nu permite acomodarea unor difuzoare audio de tip convențional.

Cu dimensiuni de 150 x 90 mm și o grosime de numai 2.5mm, produsul furnizat de LG este deopotrivă mai compact, mai ușor și mai ieftin de fabricat decât soluțiile de tip convențional. Spre exemplu, difuzoarele audio compacte erau până acum realizate cu magneți din neodynium, un material relativ costisitor.

De cel puțin zece ori mai subțiri alternativele convenționale, difuzoarele furnizate de LG pot fi integrate cu aproape orice element funcțional din interiorul autoturismului, de la ecranul consolei de divertisment și planșa de bord, până la fețe ușilor și plafonul tapițat. Spre exemplu, producătorii auto vor putea  integra sistemul audio fără a mai prevede incinte acustice dedicate în etapa de proiectare a designului interior. Mai mult, numărul difuzoarelor instalate va putea fi variat mult mai ușor, în funcție de nivelul de echipare ales de cumpărător. Spre exemplu, vei putea avea sunet stereo în echiparea de bază, până la audiție surround în echiparea de top. Ba chiar, ai putea „achiziționa” opțiunea pentru redare audio surround după ce autoturismul ți-a fost deja livrat, plătind pentru deblocarea acestei dotări deja inclusă cu minime costuri suplimentare pe partea de fabricație.

Difuzoarele cu tehnologie Thin Actuator Sound vor putea fi furnizate producătorilor de autoturisme interesați începând cu prima jumătate a anului 2023.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult