Liam este cel mai interesant dispozitiv prezentat de Apple la ultimul eveniment. Faceţi cunoştinţă cu robotul care dezasamblează iPhone-uri [VIDEO]

22.03.2016
Apple a prezentat la evenimentul „Loop You In” un nou model de iPhone cu ecran de 4 inci, o versiune mai mică de iPad Pro şi serii noi de brăţări pentru Apple Watch. Niciunul dintre aceste produse nu vine, însă, cu ceva ieşit din comun sau cu detalii care nu erau cunoscute dinainte din zvonuri. Compania a prezentat şi un dispozitiv foarte interesant, robotul Liam, despre care nu se ştia nimic. 
 
Citeşte şi: iPhone SE vs. iPhone 6S: hardware puternic în carcasă mică
 
Apple a subliniat, la evenimentul de lansare al iPhone SE, că face eforturi mari pentru a fi prietenoasă cu mediul înconjurător. În acest context a fost prezentat Liam, un robot care verifică iPhone-urile trimise la reciclare şi separă componentele acestora pentru a fi refolosite la realizarea de noi piese. Un singur Liam poate demonta 1,2 milioane de smartphone-uri într-un an. 
 
 
Componentele din vechile iPhone-uri devin, potrivit Apple, panouri solare, noi smartphone-uri sau alte tipuri de hardware. Nu se ştie câţi astfel de roboţi are Apple, dar, potrivit lui Tim Cook, Liam a fost proiectat şi realizat de inginerii companiei. 
 
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult