Lily, interesantul hibrid dintre o dronă aeriană şi o cameră video de acţiune

13.05.2015
Lily, interesantul hibrid dintre o dronă aeriană şi o cameră video de acţiune

Camerele video de acţiune şi dronele aeriene cu preţuri cât de cât accesibile sunt două dintre cele mai populare jucării electronice din ultimii ani. Nu este de mirare că cineva a avut ideea să combine aceste două concepte, să adauge condimente pe gustul amatorilor de selfies, să le lege la un loc cu ajutorul unei soluţie inteligentă de captură şi să le împacheteze în carcasa unei drone care va atrage atenţia amatorilor de sport şi mişcare: Lily.

Având dimensiuni reduse, Lily nu pare deosebită la o primă vedere de celelalte drone cu patru motoare şi cameră video încorporată care sunt deja disponibile în acest moment pe piaţă. Produsul este însă rezistent la apă şi praf, certificarea IP67 promiţând să elimine piperatele daune provocate de o imersiune nedorită, iar carcasa este rezistentă la şocuri.

Ceea ce face din Lily un produs interesant sunt însă opţiunile de control şi platforma software care o motorizează. După lansare, drona se va înălţa în aer şi va urmări utilizatorul, camera video din dotare urmând să captureze la rezoluţii 1080p/60 sau 720p/120 toată acţiunea. Utilizatorul va avea la îndemână o telecomandă care-i va permite dronei să-şi identifice şi să-şi urmărească stăpânul ca un câine credincios, iar algoritmii software de recunoaştere a obiectelor o vor ajuta să se orienteze în aer şi să se poziţioneze de aşa natură încât să captureze acţiunile utilizatorului din cele mai bune unghiuri. Utilizatorul va putea controla cu ajutorul telecomenzii direcţia dronei, însă această operaţiune este opţională deoarece Lily este gândită să fie folosită în mod autonom.

Amatorii de sport vor avea astfel la dispoziţie o cameră aeriană mobilă care va permite captura unor fluxuri video mult mai impresionante decât cele obţinute cu o cameră de acţiune fixată de haine sau echipament, iar faptul că sunetul este capturat de telecomanda utilizatorului şi nu de dronă va permite şi captura unei coloane sonore cu adevărat folositoare. Lily foloseşte un sistem de autostabilizare impresionant, aceasta reuşind să se echilibreze chiar şi atunci când este aruncată sau trebuie să execute schimbări rapide de direcţie. Din păcate însă, algoritmii săi software nu sunt capabili să detecteze obstacolele care se deplasează prin aer, utilizarea ei fiind recomandată doar în spaţii deschise ample.

La fel ca toate dronele compacte, Lily suferă la capitolul autonomie. Bateria internă este nedetaşabilă şi oferă o autonomie de numai 20 de minute, încărcarea acestora necesitând apoi două ore. Din acest motive, Lily poate fi folosită mai degrabă atunci când ştiţi de la bun început ce vreţi să filmaţi decât ca un companion video din a cărui filmări puteţi selecta ce doriţi, însă produsul rămâne în continuare interesant.

Drona Lily este disponibilă începând de astăzi pentru precomandă la un preţ de 500 de dolari (fără taxe şi cheltuieli de transport), preţul retail final urmând să fie de 1000 de dolari.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News