Makey Makey Go transformă orice obiect într-un buton

În cazul în care cele peste 100 de butoane de pe o tastatură obişnuită pentru PC nu sunt de ajuns, Makey Makey Go este un produs care probabil vi se adresează. Acesta este un stick USB care vine cu un cablu pe care îl poţi ataşa de orice obiect pentru a crea un buton. Produsul este în acest moment prezentat sub formă de proiect pe Kickstarter şi a strâns deja de trei ori suma necesară pentru a intra în producţie.

Makey Makey Go este urmaşul unui proiect mai vechi şi ceva mai ambiţios numit acum Makey Makey Classic. Acesta folosea mai multe cabluri pentru conectarea mai multor obiecte simultan, cât şi un dispozitiv Arduino pentru proiecte mai avansate. Versiunea nouă foloseşte un concept foarte simplu, instalarea sa fiind mult mai uşoară. Nu trebuie decât să conectezi Makey Makey Go la un computer prin intermediul unui port USB, să ataşezi cablul în zona de contact la un capat şi să ataşezi cealaltă parte a sa de orice obiect doreşti să foloseşti pe post de buton.

Clipul de prezentare oferă câteva idei destul de originale care pun în practică avantajele lui Makey Makey Go, folosind jeleuri, tobogane, cutii de suc şi multe alte obiecte pe post de butoane. Se pare că acest dispozitiv este limitat doar de imaginaţia utilizatorului, acţiunile putând înregistra un scor, pot declanşa un aparat foto sau pot controla un joc video, iar mai multe astfel de dispozitive pot fi conectate simultan pentru proiecte mai avansate.

Având în vedere că versiunea originală, Makey Makey Clasic, s-a vândut în peste 200.000 de exemplare, iar proiectul pentru Makey Makey Go a fost finanţat în doar câteva zile, există cu siguranţă o piaţă interesată de astfel de dispozitive. Rămâne doar să aşteptăm proiectele care vor fi realizate de către utilizatori folosind acest mic dispozitiv.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Cătălin Niţu
Cătălin Niţu
Redactor-șef Go4it.ro. Lucrează în presa de tehnologie și gaming din 2008. Absolvent al Facultății de Jurnalism și pasionat de gadget-uri, PC-uri și console de gaming. citește mai mult