Microsoft pregăteşte smartphone-ul care reacţionează la starea ta de spirit

Microsoft pregăteşte smartphone-ul care reacţionează la starea ta de spirit

Microsoft dezvoltă un set de tehnologii care vor permite telefonului mobil să interpreteze starea de spirit a utilizatorului, ajustând apoi schema de culoare cu una menită să ne calmeze. Suplimentar, telefonul va putea schimba automat mesajele de status în reţelele de socializare, permiţând celor apropiaţi să afle imediat cum ne simţim.

Microsoft pregăteşte smartphone-ul care reacţionează la starea ta de spirit

Studiul publicat de divizia Microsoft Research în Asia dezvăluie experimentele companiei cu dispozitive referite sub denumirea „senzori de stare”, folosite în scopul interpretării stării de spirit a utilizatorilor. Ajutat şi cu senzori care măsoară lumina şi acceleraţia, MoodScope realizează interpretarea stării mentale clasificând utilizatorii într-una dintre categoriile: fericit, tensionat, supărat, plictisit, stresat sau excitat.

Făcând abstracţie de potenţialele riscuri de încălcare a intimităţii, va permite utilizatorilor să comunice mai eficient în reţelele de socializare, evitând riscul de a porni o conversaţie pe un ton inadecvat sau la momentul nepotrivit. Ştiind dinainte care este starea de spirit a partenerilor de conversaţie, comunicaţiile purtate în mediul digital se vor putea desfăşura un nivel apropiat celui din lumea reală, ţinând cont şi de acele aspecte care nu pot fi transmise cu uşurinţă printr-un simplu şir de mesaje text.

Potrivit raportului, Microsoft a realizat deja un prototip funcţional al senzorului MoodScope, care în experimentul desfăşurat cu un grup de 32 participanţi a reuşit să interpreteze starea de spirit a utilizatorilor cu o acurateţe de 66%. După aproximativ 2 luni în care sistemul se adaptează automat la particularităţile fiecărui utilizator, acurateţea sistemului a crescut însă la 95%.

Potrivit Microsoft, sistemul de interpretare a stării de spirit poate servi şi pentru alte scopuri, spre exemplu ajutând la îmbunătăţirea algoritmilor folosiţi pentru sugestia melodiilor în playerul media, sau alte servicii online de muzică.

Tags:
Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai
Aurelian Mihai este cel mai vechi redactor al site-ului Go4it.ro. Are 14 ani de experienţă în presa IT şi cunoștințe ample din sfera tehnologiei. Înainte de a ajunge la Go4it, Aurelian a fost redactor pentru revista XtremPC, acoperind rubrica de știri, desfășurarea de teste comparative și ... citește mai mult