Minciuna nu mai are picioare, cu noul aparat de detecţie în infraroşu

24.09.2008
Minciuna nu mai are picioare, cu noul aparat de detecţie în infraroşu

Detector de minciuni in infrarosuInfractori din toate colţurile lumii, temeţi-vă! Oamenii de ştiinţă, aflaţi într-o cursă permanentă pentru perfecţionarea tehnologiei, au inventat o nouă metodă de recunoaştere a mincinoşilor – prin unde în infraroşu. Testul cu detectorul de minciuni va fi unul mult mai complex şi care va acţiona direct la nivelul creierului, făcând astfel inutile diversele tertipuri de “păcălire” a aparatului şi a psihologului judiciar.

O cască asemănătoare cu cea folosită la executarea condamnaţilor pe scaunul electric îţi va fi montată pe cap (în fapt o bandă, termenul de cască a fost folosit pentru a induce o stare de teroare asupra potenţialilor inculpaţi), iar aceasta îţi va analiza cu ajutorul unui spectru infraroşu toate schimbările la nivelul encefalului: nivelul de oxigenare, presiune, activitate neuronală şi alte funcţii specifice.

Dispozitivul, conform spuselor cercetătorilor, nu va fi scump şi, mai mult, va fi uşor de transportat, spre deosebire de bătrânul poligraf. Iar ca eficacitate va fi net superior. Ceea ce nu ştim este când va intra în folosinţă. Aşteptăm mai multe veşti bune de la sponsorii proiectului, nimeni alţii decât U.S. Office of Naval Research and Department of Homeland Security.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News