Misterul din spatele unei celebre picturi ar putea fi în sfârşit rezolvat datorită tehnologiei moderne

15.06.2017
Misterul din spatele unei celebre picturi ar putea fi în sfârşit rezolvat datorită tehnologiei moderne

Unul dintre cele mai vechi mistere din artă ar putea fi dezvăluit cu ajutorul tehnologiei moderne. „Lady in a Fur Wrap”, o pictură realizată în perioada 1570, a fascinat zeci de generaţii de iubitori ai artei, dar autorul exact nu este cunoscut. Mulţi experţi cred că pictura, evaluată la peste 26 de milioane de dolari, îi aparţine lui El Greco (Dominikos Theotokopulos), dar sunt şi destui  specialişti care nu sunt de acord.

 

E echipă de experţi internaţionali va folosi, în cadrul Universităţii din Glasgow, tehnici bazate pe tehnologia infraroşu şi raze X pentru a analiza schiţele din spatele picturii. Vor fi colectate şi informaţii despre materialele folosite pentru a se vedea cărui pictor îi aparţin tehnicile respective.

Rezultatele vor fi comparate cu cele obţinute de la alte cinci picturi ale lui El Greco, dar şi cu alte opere din vremea respectivă, considerată perioada de aur a picturii spaniole.

 

Cei care cred că pictura îi aparţine lui El Greco spun că în ea apare iubita artistului, Jeronima, iar alţii sugerează că este vorba de fiica pictorului.

 

Tabloul este expus, în mod normal, la Pollok House, în Glasgow. 

 

 

 

 

 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult