Mitsubishi a prezentat un display care pluteşte în aer

20.02.2016
Mitsubishi a prezentat un display care pluteşte în aer

În ultimii ani s-au făcut multe progrese importante în domeniul ecranelor. Samsung şi Sony au a introdus display-uri curbate pe dispozitivele lor şi sunt deja disponibile prototipuri de ecrane flexibile. Japonezii de la Mitsubishi Electric Corporation au mers şi mai departe şi au prezentat un tip de ecran care pluteşte în aer. Este vorba de un concept similar cu ce am văzut în filmele Star Wars sau, mai recent, în serialul The Expanse.

Ecranul celor de la Mitsubishi proiectează imaginea în aer, nu pe o suprafaţă solidă. Compania speră ca noua tehnologie să fie disponibilă pe piaţă înainte de Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020.

Imaginea este proiectată la o distanţă de un metru de dispozitivul de proiecţie, iar diagonala acesteia este de 56 de inci (142 cm).

Compania încă mai lucrează la detalii. Pentru ca imaginea să fie aranjată corect, Mitsubishi a dezvoltat un program software sofisticat şi un dispozitiv optic special care foloseşte un ecran, un divizior de fascicul luminos şi o folie retroreflectorizantă. Lumina proiectată de ecran este reflectată de divizor şi apoi de folie în aer. 

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Adrian Popa
Adrian Popa
Adrian Popa este coordonator al site-urilor Go4it.ro și Go4games.ro. Are 17 ani de experiență în presa centrală și a debutat ca jurnalist specializat pe economie/piețe financiare. Înainte de a ajunge la Grupul de presă Gândul, Adrian a fost redactor-șef la Mediafax.ro și Gandul.ro (fostul ... citește mai mult