Monstrul din Loch Ness, descoperit cu Google Earth

27.08.2009
Monstrul din Loch Ness, descoperit cu Google Earth

Mitul milenar al existenţei monstrului din Loch Ness e pe cale să fie rezolvat, dacă imaginea provenită din satelit şi afişată în cadrul programului Google Earth se dovedeşte suficientă şi relevantă pentru cercetători.

Ceea ce se vede mai jos a făcut astăzi vâlvă nu doar în cercul celor pasionaţi de povestea misteriosului “Nessie”, ci în întreaga lume, mulţi considerând că presupusa creatură se potriveşte de minune descrierilor făcute de-a lungul anilor de către diverşi indivizi, inclusiv specialişti (în anul 1993, Discovery a realizat un documentar amplu despre monstrul din Loch Ness). Cercetătorii au luat în serios această apariţie şi o vor studia cu atenţie.

Monstrul din Loch Ness

Coordonatele geografice asociate locului în care a fost surprinsă ciudăţenia sunt 57 grade, 12 minute, 52.13 secunde latitudine nordică, respectiv 4 grade, 34 minute, 14.16 secunde longitudine vestică.

De-a lungul istoriei, monstrul din Loch Ness a fost identificat cu o mulţime de creaturi mitice, dar şi cu animale care au existat sau există în continuare.

Urmărește Go4IT.ro pe Google News