Motivul, puțin știut, pentru care sicriul Reginei Elisabeta a II-a este placat cu plumb

19.09.2022
Motivul, puțin știut, pentru care sicriul Reginei Elisabeta a II-a este placat cu plumb
Foto: Profimedia Images

Regina Elisabeta a II-a este condusă astăzi pe ultimul drum, spre Memorialul King George VI. Atrage atenția faptul că fosta suverană britanică este înmormântată în două sicrie. Unul mai mic, acoperit cu plumb, este introdus în altul mai mare.

Puțină lumea știe, însă, de ce este folosit plumbul la construcția de sicrie. Metalul este utilizat în special atunci când persoanele decedate nu sunt îngropate în pământ. Corpul neînsuflețit al Reginei Elisebata a II-a va fi păstrat la suprafața pământului, în Memorialul King George VI. De aceea, este important ca din sicriu să nu iasă mirosuri în exterior.

Plumbul izolează foarte bine sicriul, iar corpul din interior se descompune mai încet. „Majoritatea oamenilor sunt îngropați sub pământ. Dacă ai un cavou sau o cameră de familie într-o biserică, atunci sicriul rămâne deasupra solului și este expus la elementele naturii. Un sicriu bine izolat este foarte important în acest caz”, a declarat Matthew Lymn Rose, director la A W Lymn, The Family Funeral Service.

Citește și: Povestea ciudată a consolei Wii „de aur” realizată special pentru Regina Elisabeta aII-a

De exemplu, un alt personaj istoric care a fost înmormântat într-un sicriu placat cu plumb a fost Napoleon Bonaparte. Ca și Regina Elisebata a II-a, el „se odihnește” deasupra solului, în Domul Invalizilor din Paris.

Mormântul lui Napoleon.

Sicriul Reginei a fost construit în urmă cu 30 de ani din lemn de stejar de pe una dintre proprietățile sale.

Experții din domeniu spun că plumbul poate fi înlocuit astăzi cu zinc. Acest metal este mai ușor, mai subțire și mai maleabil. Tehnologia nu exista, însă, acum câteva decenii.

Sicriul Reginei este atât de greu încât este transportat de opt militari, în loc de șase cum se întâmplă în mod normal la funeraliile de stat în Marea Britanie.

Sursa: iNews

Citește și: Jocul video căruia nici măcar Regina Elisabeta a II-a nu i-ar fi rezistat

Urmărește Go4IT.ro pe Google News
Alex Manole
Alex Manole
Alex Manole este un tânăr jurnalist, aflat la început de carieră, absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din București. Alex este pasionat de gaming, internet și tehnologii neobișnuite. citește mai mult